Через дії «Газпрому» Україна направила ноту до ЄС

Через дії «Газпрому» Україна направила ноту до ЄС

Разом з цим Україна ініціювала тристоронні переговори в форматі Україна-ЄС-Росія щодо забезпечення стабільності поставок газу російським «Газпромом» в Україну і ЄС.

Україна направила Європейському Союзу ноту про застосування механізму попередження кризових ситуацій в енергетиці та ініціювала тристоронні переговори в форматі Україна-ЄС-Росія щодо забезпечення стабільності поставок газу російським «Газпромом» в Україну і ЄС. Про це повідомила заступниця міністра закордонних справ з євроінтеграції Олена Зеркаль на своїй сторінці в Facebook, пише Mind.

«Щойно направили ноту ЄС про застосування механізму раннього попередження кризових ситуацій в енергетиці відповідно до статті 340 та додатку 26 Угоди про Асоціацію. Також ініціюємо тристоронні переговори у форматі Україна–ЄС–Росія щодо забезпечення стабільності постачання газу в Україну та ЄС», – йдеться в повідомленні.

Зеркаль зазначає, що сьогоднішні дії «Газпрому» щодо невиконання своїх договірних зобов’язань та відмова виконувати рішення Стокгольмського арбітражу є загрозою виникнення надзвичайної ситуації у постачанні газу до України та ЄС.

«Газпром» вкотре доводить свою недоброчесність. І, як завжди, намагається підставити Україну. Не вийде!», – пише Зеркаль.

Нагадаємо, що вчора, 28 лютого, «Нафтогаз України» виграв суперечку з російським «Газпромом». «Нафтогаз» домігся компенсації в сумі $4,63 млрд за недопостачання «Газпромом» погоджених обсягів газу для транзиту. За результатами двох арбітражних проваджень у Стокгольмі «Газпром» має сплатити $2,56 млрд на користь «Нафтогазу».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Через смерть дитини в Україні тимчасово заборонили болгарську вакцину
Наступна новина Астероїд, розміром в автобус, пролетить між Землею та Місяцем
Останні новини
Схожі новини