Астероїд, розміром в автобус, пролетить між Землею та Місяцем

Астероїд, розміром в автобус, пролетить між Землею та Місяцем

2 березня астероїд, розміром в автобус, пролетить між нами і Місяцем на швидкості більш ніж 18 тисяч кілометрів за годину.

Про це пише The Daily Mail.

Астероїд діаметром від 5,6 до 12 метрів пролетить на відстані 105 тисяч кілометрів від Землі.

Астрономи впевнені, що він не має викликати тривоги і від початку цього року є 18-м відомим астероїдом, який буде летіти в межах однієї місячної відстані до нашої планети (одна місячна відстань становить 384 400 км).

Спостерігати астероїд 2018 DV1 можна буде за допомогою роботизованого телескопу в обсерваторіях Тенагра в штаті Арізона у межах проекту "Віртуальний телескоп" та "Тенагра".

Веб-трансляція розпочнеться 2 березня о 05:30.

Вчені також зазначають, що не всі астероїди безпечні для Землі. У лютому 2013 року над Челябінськом у Росії вибухнув 19-метровий метеорит.

Метеорит розпався на декілька частин, коли входив в атмосферу, розсіюючи космічне сміття, та створив ударну хвилю, що прирівнюється до 20 атомних бомб Хіросіми.

На сьогодні NASA не зможе змінити траєкторію астероїду, якщо він рухатиметься на Землю, але зможе зменшити шкоду його впливу і вжити заходів, які захистять життя та майно.

Вивчення траєкторії, розміру, форми, маси, складу та динаміки обертання астероїдів допоможе фахівцям визначити ступінь потенційного впливу.

У 2024 році NASA за допомогою космічного апарату, розміром у холодильник, планує спробувати змінити траєкторію астероїду, який може зіткнутися з Землею.

Це перша в історії місія, яка має продемострувати техніку зміни траєкторії астероїду для захисту планети.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Через дії «Газпрому» Україна направила ноту до ЄС
Наступна новина Тренер «Волині» заявив, що на зборах команда провела «хорошу роботу»
Останні новини
Схожі новини