Через «фантастичну» зарплату очільниці в Луцький центр медичної допомоги прийде перевірка

Через «фантастичну» зарплату очільниці в Луцький центр медичної допомоги прийде перевірка
Оксана Чертюк

Депутати Луцької районної ради обурені зарплатою очільниці Луцького ЦПМСД Оксани Чертюк, яка у листопаді отримала 189 тисяч гривень. Вони вимагають перевірити господарську діяльність закладу.

Про це стало відомо у п’ятницю, 12 лютого, під час сесії Луцької районної ради.

Нагадаємо, нещодавно повідомили, що директорка Луцького районного центру первинної медико-санітарної допомоги Оксана Чертюк у грудні отримала більше 150 тисяч гривень зарплати, у листопаді – 189 тисяч.

Скільки заробляють інші лікарі цього закладу

На сесії районної ради посадовиця прозвітувалась про свою роботу. Зокрема розповіла, що дохід її установи – 2,5 мільйона гривень на місяць, з них 85% йдуть на зарплати, 15% – на оснащення та утримання.

Оксана Чертюк пояснила, що її посадовий оклад складається з десяти найменших посадових окладів лікаря. У районному центрі первинної медико-санітарної допомоги він становить 6100. Це означає, що її оклад – 61 тисяча гривень.

Також вона отримує премії – 3 посадові оклади за квартал і до 24 окладів – за рік.

Таку зарплату Оксана Чертюк почала отримувати у листопаді 2020 року, коли уклала новий контракт із тодішнім керівником районної ради Валентином Приходьком. Вона запевняє, що укладання нового контракту – формальність, мовляв, раніше вона була головною лікаркою, а стала директоркою.

Тим часом керівники амбулаторій, які входять до районного центру, в середньому отримують 29 тисяч гривень, лікарі загальної практики сімейної медицини – 24 тисячі, медичні сестри – 12 тисяч, фельдшери-лаборанти – 10 тисяч, водії – 9 тисяч, молодші медичні сестри – 6 тисяч гривень.

Посадовиця заявила, що за власні кошти купувала засоби захисту для працівників, але називати конкретні суми відмовилась.

Депутати натомість заявили, що не вірять цьому, бо такі витрати не відображені у звітах.

Що кажуть районні депутати

«Ви усвідомлюєте, що за таку суму можна зберегти зо 5 людей від еміграції з України? Це більше етичне, ніж юридичне питання», – сказав депутат від фракції «Свідомі» Юрій Циганюк.

Андрій Лев від «Слуги народу» також зауважив, що останнім часом Оксана Чертюк зверталась до депутатів з питаннями про її подальшу долю.

«Пропоную відмовитися від щомісячного преміювання керівників, бо вони мають даватися за якісь досягнення, а не просто так. Ви записуєте у свої досягнення відкриття Баївської амбулаторії, але ми всі тут знаємо, що це робилося не за ваші кошти, а за державні», – додала депутатка від «Батьківщини» Лариса Понєдєльник.

Депутати цікавилися, чи не краще за кошти, які йдуть на зарплату керівника, купити обладнання, аби покращити якість надання допомоги.

Оочільниця центру запевнила, що амбулаторії оснащені усім необхідним.

«Я знаю багато іменитих лікарів на Волині, але не розумію, в чому унікальність Оксани Чертюк, що вона утримує таку велику зарплату за кошти платників податків. В інших керівників більш приземлені зарплати – 23-30 тисяч гривень. А космічні суми в 160-189 тисяч збурили громадянське суспільство.

Ми розуміли, що в керівників високі зарплати, але щоб настільки… Я вважаю, що ця зарплата неадекватна вимогам часу. Ви кажете, що фінансували підприємство за рахунок своєї зарплати, але я думаю, ви вводите депутатів в оману», – заявив депутат від «Свободи» Сергій Сівак.

Зрештою, депутати вирішили не підтримувати звіт Оксани Чертюк та направити аудиторську перевірку у заклад, який вона очолює. Після цього може постати питання про доцільність повернення грошей.

Під час сесії Луцький ЦПМСД передали у власність Ківерцівській міській територіальній громаді, хоча було звернення від колективу передати заклад Підгайцівській громаді, однак депутати з цим не погодилися.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку в Будинку офіцерів хочуть створити Музей науки. Ініціювали громадське обговорення
Наступна новина Посилено очищують приватні сектори. Луцьк продовжують визволяти зі снігового «полону»
Останні новини
Схожі новини