Майже десята частина волинян уже хворіли на грип. П'ять шкіл - на карантині

Майже десята частина волинян уже хворіли на грип. П'ять шкіл - на карантині

П’ять шкіл на Волині призупинили навчання у зв’язку із зростанням захворюваності на грип і ГРВІ.

Дві школи в Камінь-Каширському, по одній в Маневицькому, Луцькому та Горохівському районах. Кількість школярів, які хворіють на гострі респіраторні вірусні інфекції, зростає щодня, пише «Район. Луцьк».

«Поріг захворюваності уже перевищено на 20 відсотків», – сказав заступник начальника обласного управління освіти, науки та молоді Олександр Ткачук.

З початку року до кожного сімейного лікаря Луцького центру первинної медичної допомоги щодня звертаються по 5-6 пацієнтів із симптомами ГРВІ, – повідомила сімейна лікарка медичної установи Ірина Андрійчишена.

«Грип набагато важче перебігає, ніж ГРВІ. Вірус грипу уражає нижні дихальні шляхи. У людини буде набагато гірша інтоксикація. Температура одразу, в перший день піднімається до 38,5 градусів. У людини виражена ломота в тілі. Застуда перебігає більш легко. Людина може бути активна, але відчуває ще нежить, дискомфорт від того, що слизові виділення із носа. Температура може бути від субфебрильної до 38 і не вище», – зазначила сімейна лікарка.

79 тисяч волинян захворіли на грип і гострі респіраторні вірусні інфекції з початку епідемічного сезону, який розпочався торік наприкінці вересня. Це – майже 8% від усього населення Волині. Станом на сьогодні перевищення епідемічного порогу захворюваності зафіксували у 4 районах області: Камінь-Каширському, Локачинському, Маневицькому, Любешівському та місті Нововолинську.

«Приріст захворюваності за цей тиждень становить 30 відсотків. Взагалі в нинішньому тижні захворіло понад 5700 осіб. Це на 1300 осіб більше, ніж попереднього тижня. Збільшення захворюваності ми спостерігаємо у всіх вікових групах, але найбільше захворіло дітей від 5 до 17 років. На сьогодні переважають ГРВІ, поки що лабораторного випадку підтвердженого гриппу в області не зареєстровано», – зауважила лікар-епідеміолог обласного лабораторного центру Ірина Єнжиєвська.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Сергій Бабкін написав саундтрек до мультика луцької студії «Imago». ВІДЕО
Наступна новина Похорон загиблого від кулі снайпера Миколи Сорочука. ФОТО
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні