Через короїдів Волинь може залишитися без лісів. ВІДЕО

Через короїдів Волинь може залишитися без лісів. ВІДЕО

Через нашестя жуків-короїдів Волинь уже за 10-15 років може залишитись без лісів.

Активну боротьбу з підступними шкідниками координує Держлісагентство України, ідеться у сюжеті Сфера-TV.

Жуки-короїди, найнебезпечніші  шкідники лісу, щодня знищують  гектари зелених насаджень багатьох регіонів України. У Колківському лісовому господарстві  територій, уражених шкідниками, сьогодні чимало.

Та за належної і вчасної координації керівництва Держлісагенства України, обласного управління лісомисливського господарства, каже місцевий лісничий Вадим Читкайло, вдається вчасно виявити та припинити розмноження цього шкідника.

Заступник голови Держлісагенства України Володимир Бондар вважає, що з короїдами потрібно боротися комплексними методами,  адже лише так можна врятувати ліси від шкідника.

Часто критики лісівників маніпулюють інформацією про боротьбу з лісовим короїдом, мовляв, проблема перебільшена і використовується для виправдання рубок.

Насправді, стверджує Бондар, такі цинічні пересмикування лише шкодять вирішенню проблеми. 

Ситуація вже давно набула масштабів екологічного лиха і без суспільного розуміння та громадської підтримки лише лісівникам впоратися з ним буде непросто, ідеться у сюжеті. 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На луцький парк витратять 40 мільйонів гривень
Наступна новина Через аварійність у луцькій школі хочуть закрити спортзал. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини