Не ліс, а смітник: на Волині обстежили ділянки, які потерпають через викиди відходів

Не ліс, а смітник: на Волині обстежили ділянки, які потерпають через викиди відходів

Протягом двох останніх тижнів працівники лісової охорони на Рівненщині та Волині обстежили лісові масиви, що потерпають через засмічення.

Про це повідомили у Поліському лісовому офісі.

В результаті виявили 302 сміттєзвалища, що безпосередньо в держлісфонді або ж поруч. Тривають роботи з їх ліквідації та облагородження санкціонованих.

Найбільш засмічені ліси - ті, що поруч із житловими масивами. Та й сміття в лісі - побутове. Від пластику, скла і до сільськогосподарських відходів.

Така ж проблема виникає за умов сусідства лісу із сміттєвими полігонами громад, які через брак коштів та ресурсів не облаштовані захисними барʼєрами. Сміття розлітається на значні території в лісі, такі місця несуть потенційну пожежну загрозу.

Як повідомляють у лісовому офісі, проблему обговорювали керівники філій Поліського лісового офісу ДП "Ліси України" під час зустрічей з громадами. Окремі сміттєзвалища ліквідовують спільно. Лісівники знову ж таки працюють над тим, щоб убезпечити ліс і створюють необхідні барʼєри. Встановлюють фотопастки. Тривають рейди спільно з поліцією, рятувальниками, екологами, також  долучаються представники громад. Зазначають, що ситуація покращується, але не всі відходи вдається ліквідувати легко і швидко. 

«Було б значно легше і простіше, якби кожен розумів, з яких маленьких кроків проблема набуває серйозних масштабів. Тоді принаймні не зʼявлялися б нові гори сміття у лісі, що за 100 метрів від дому. І лісівники мали б можливість разом із громадами краще подбати про санкціоновані сміттєзвалища. Не витрачали б зусилля та ресурси на прибирання стихійних смітників», - йдеться у повідомленні.

Працівники лісового офісу попереджають, що у разі засмічення, будуть накладатись штрафи.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині родинам загиблих Героїв передали нагороди
Наступна новина На Волині побудують систему блокування російського мовлення
Останні новини
Схожі новини