Через підрив дамби Каховської ГЕС може затопити до 80 населених пунктів

Через підрив дамби Каховської ГЕС може затопити до 80 населених пунктів

У ніч на вівторок, 6 червня, російські окупаційні війська підірвали дамбу Каховської ГЕС. Є загроза затоплення до 80 населених пунктів.

Президент України скликав РНБО. Далі проведуть засідання Державної комісії ТЕБ і НС, повідомив у своєму телеграмі прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Займаємося евакуацією жителів районів підтоплення. Наразі проводяться евакуаційні заходи з мікрорайону Острів у Херсоні. Сформовані евакуаційні потяги до Миколаєва», – йдеться у повідомленні. 

Окрім того наразі проводиться оцінка наслідків для довкілля та загрозу для Запорізької атомної електростанції. Через відсутність доступу до неї така оцінка ускладнена.

«Знищення Каховської ГЕС — терористичний акт з боку росії, яка несе за це повну відповідальність. Руйнування ГЕС загрожує екологічною катастрофою для Півдня нашої держави. Світ має відреагувати. Негайно. Але не просто словами, а діями. росія має негайно забратися із ЗАЕС, аби уникнути подальшої катастрофи», – додав Шмигаль. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку знайшли жінку, яку добу розшукували рідні
Наступна новина Цьогоріч шахраї видурили у волинян 50 мільйонів
Останні новини
Схожі новини