росіяни підірвали греблю Каховської ГЕС: триває евакуація населення

росіяни підірвали греблю Каховської ГЕС: триває евакуація населення

У ніч на вівторок, 6 червня, російські окупанти підірвали Каховську ГЕС. На Херсонщині розпочалася евакуація населення. Президент Володимир Зеленський скликав засідання РНБО.

Про це глава держави повідмив на своїй сторінці у фейсбуці. 

Глава ОП Андрій Єрмак зазначив, що через підрив дамби можливе позбавлення питної води людей на Півдні Херсонщини та в Криму.

За інформацією МВС України, потенційні зони затоплення – на правобережній частині річки Дніпро, а саме: села Миколаївка, Ольгівка, Льово, Тягинка, Понятівка, Іванівка, Токарівка, Понятівка, Придніпровське, Садове, та частково місто Херсон – острів Корабел.

Мікрорайон Корабел в Херсоні знеструмили з метою безпеки. Через декілька годин також буде відключено газопостачання.

Підрив рашистами Каховської ГЕС може мати негативні наслідки для ЗАЕС, проте ситуація контрольована, інформує Енерогоатом.

Вода з Каховського водосховища необхідна для того, щоб станція отримувала підживлення для конденсаторів турбін і систем безпеки ЗАЕС. Зараз станційний ставок-охолоджувач наповнений: станом на 8:00 ранку рівень води становить 16,6 метра, і цього достатьно для потреб станції.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині шведські благодійники передали допомогу воїнам на передову
Наступна новина Як вибрати найкращий випарник для вейпа
Останні новини
Схожі новини