Через ПЦУ і Томос на Порошенка відкрили кримінал

Через ПЦУ і Томос на Порошенка відкрили кримінал

Лідер «Європейської солідарності», експрезидент України Петро Порошенко заявив, що проти нього порушили кримінальне провадження через створення Православної церкви в Україні.

Про це він повідомив 18 червня перед засіданням Печерського суду, де йому мали обрати запобіжний захід у справі про призначення заступника голови Служби зовнішньої розвідки.

«Вони порушили проти мене ще одну справу. Називається вона, дослівно цитую, я нічого не видумую: «За розпалювання міжрелігійної ворожнечі шляхом отримання Томосу і створення Православної церкви України», – заявив експрезидент.

Представник пресслужби Державного бюро розслідувань Максим Білоусенко підтвердив, що ДБР здійснює слідство у справі щодо можливих незаконних дій вищих посадовців, які вчинили дії, спрямовані на розпалювання міжрелігійної ворожнечі при створенні ПЦУ.

«6 листопада 2019 року СБУ розпочато розслідування за заявою прихожан Київського патріархату УПЦ на незаконні дії ряду вищих посадових осіб, які вчинили дії, спрямовані на розпалювання міжрелігійної ворожнечі при створенні ПЦУ. Надалі СБУ справу передано для розслідування в ДБР. Слідство у справі проводиться», – сказав Білоусенко.

Підпишись на Telegram сайту, який зараз читаєш. Без спаму, тільки важливе! Підписатися

Нагадаємо, 18 червня мало відбутися засідання Печерського суду, на якому повинні були запобіжний захід для експрезидента Петра Порошенка. Його підозрюють у тому, що, будучи президентом, у 2018 році він «видав явно злочинний наказ», яким схилив голову Служби зовнішньої розвідки Єгора Божка до перевищення ним влади та службових повноважень. Божок нібито за наказом Порошенка призначив на посаду заступника голови СЗР Сергія Семочка.

У 2018 році журналісти опублікували розслідування, в якому стверджували, що сімʼя Семочка має нерухомість вартістю понад 200 млн грн, а деякі з його родичів – громадянство Росії.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Веселка під час грози». Волиняни поділились фотографіями у соцмережах
Наступна новина 19 червня на Волині – день жалоби
Останні новини
Схожі новини