Через «Ягодин» іноземець намагався перевезти старовинні книги, ікони та тарілки. ФОТО

Через «Ягодин» іноземець намагався перевезти старовинні книги, ікони та тарілки. ФОТО

На Волинській митниця «Ягодин» затримали іноземця, який незаконно перевозив старовинні речі.

Про це повідомляє прес-служба ДФС області. 

Так, зокрема, в автомобілі, який через пункт пропуску Ягодин виїжджав з України, митники виявили предмети старовини, зокрема: чотири книги, три ікони та п’ять тарілок.

Вони містились у салоні автомобіля. Водій – громадянин Німеччини - обрав смугу руху для спрощеного митного контролю «зелений коридор», не задекларував та не зміг надати жодних документів щодо належних йому художніх творів.

Волинська митниця ДФС нагадує, що відповідно до ст.. 13 Закону України «Про вивезення, ввезення та повернення культурних цінностей» підставою для їх пропуску за межі митної території України є Свідоцтво встановленого зразка на право вивезення (тимчасового вивезення) культурних цінностей.

Воно видається центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері культурних цінностей. Вивезення культурних цінностей без цього Свідоцтва забороняється.

Відтак, предмети старовини затримали в Україні для проведення їх експертизи. Остаточні процесуальні рішення прийматимуться волинськими митниками після її завершення.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Українці продали валюти на $105 мільйонів більше, ніж купили
Наступна новина Волині виділили 183 мільйони на розвиток інфраструктури ОТГ
Останні новини
Схожі новини