Через «Ягодин» намагались крадькома провезти спортивний одяг вартістю понад 1,5 млн гривень. ФОТО

Через «Ягодин» намагались крадькома провезти спортивний одяг вартістю понад 1,5 млн гривень. ФОТО

В "Ягодині" у вантажі з гуманітарною допомогою виявили новенький спортивний одяг, який намагались крадькома ввезти в Україну.

Про це інформує Волинська митниця. 

Вартість комерційної партії прихованих від митного контролю курток, худі, штанів та футболок популярного американського виробника оцінюється у понад 1,5 млн грн. Товар виявили у ході повного митного огляду ваговоза, який переміщував через "Ягодин" більше 13 тонн вживаних речей.

Благодійники з Голландії скрупульозно виписали перелік дарованих українцям кухонних аксесуарів, побутової техніки, велосипедів, інструментів, засобів гігієни та виробів медичного призначення. Відповідно до поданих до митного контролю документів, у вантажівці мало б бути 886 вантажних місць. Однак митники після вивантаження та перерахунку налічили їх аж 927. Тож одразу стала зрозумілою невідповідність між заявленою та фактичною вагою допомоги, яка й викликала сумнів.

41 "зайву" коробку нового одягу тимчасово вилучили на склад митниці. Щодо перевізника складено протокол про порушення митних правил за ознаками частини 1 ст. 483 Митного кодексу. Санкція статті передбачає конфіскацію предметів правопорушення та штраф у повному розмірі їх вартості. Після завершення провадження остаточні рішення у справі прийматиме суд.

А заявлена до митного оформлення гуманітарна допомога після перевірки попрямувала до свого отримувача - до благодійного фонду в Одесі.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Зловмисник викрав автомобіль з подвір'я волинянина
Наступна новина Без прав і під наркотиками: поблизу Луцька спіймали горе-водія
Останні новини
Схожі новини