Через «Ягодин» намагалися незаконно вивести деревину. ФОТО

Через «Ягодин» намагалися незаконно вивести деревину. ФОТО

Митники на посту "Ягодин" викрили і зупинили недоброчесного житомирського підприємця. Він намірився вивезти з України лісоматеріали без належного сертифікату про їхнє походження.

Про це інформує Волинська митниця. 

Хоча до митної декларації й додавався товаросупровідний документ про походження лісоматеріалів та виготовлених із них пиломатеріалів для здійснення експортних операцій. Однак, як з'ясували митники із залученим експертом із ДП "Ліси України", виготовити такі дошки із описаних у сертифікаті колод неможливо. Їхні розмірні характеристики надто різняться і за довжиною, і за шириною, і за об'ємом.

За подання неправдивих відомостей про товар митним кодексом встановлена відповідальність згідно з частиною 1 статті 483. Її санкція - штраф у повному обсязі вартості предметів порушення митних правил та їх конфіскація. Митники склали відповідний протокол, який після завершення провадження передадуть на розгляд суду.

До слова, вартість цих 20 тонн березових нешліфованих дощок становить майже 9 тисяч Євро (за курсом НБУ на дату порушення - 343 706 грн).


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Не вручали повістки, а заохочували до служби: лучанам розповіли про набір у Волинську бригаду ТрО
Наступна новина Захисника з Волині посмертно нагородили орденом «За мужність»
Останні новини
Схожі новини