Чеський бізнес у Луцьку: провідний виробник ящиків відсвяткував 25-річчя

Чеський бізнес у Луцьку: провідний виробник ящиків відсвяткував 25-річчя

Чеські бізнесмени привезли до Луцька ливарну машину і форму для виготовлення пластмасових ящиків. Луцький завод  виробів із пластмас дав в безкоштовну оренду частину приміщення. Так у квітні 1994 року почалась історія спільного українсько-чеського підприємства «Алфаінтерпласт».

За 25 років роботи фірма розширила асортимент від одного до 12 видів ящиків, впевнено завоювала регіональний ринок тари і навіть вийшла на європейського покупця. З часом іноземні інвестори викупили українську частку, і тепер компанія – повністю з чеським капіталом. Кажуть: хоч бізнес в Україні і буває справою непростою, та має свої великі переваги. І найбільша перевага – це люди.

Відсвяткувати 25-річний ювілей «Алфаінтерпласту» на Волинь приїхали і колишні, і нинішні інвестори із Чехії, а також – бізнес-партнери з усієї України.

«У нас була фірма «ALFA PLASTIK» в Чехії і вирішили розширити виробництво, відкрити ще одну фірму – в Україні. Купили деяке обладнання в Луцького заводу пластмасових виробів, дещо привезли нове і почали робити ящики на хліб, на м’ясо, на овочі і фрукти… Виявилось, що тут такий товар дуже був потрібен. За ці роки фірма дуже виросла. Такий гарний склад зробили, а які модерні машини, автоматика усюди!.. Хочу побажати, щоб і далі розвивалися. Але головне – щоб додавалося все більше і більше замовлень», – історію створення фірми пригадав чеський бізнесмен Йозеф Шишка.

25 років тому Йозеф Шишка привіз до Луцька обладнання, щоб виготовляти тут ящики
25 років тому Йозеф Шишка привіз до Луцька обладнання, щоб виготовляти тут ящики

«Сьогодні ми тут – гості, а колись були власниками цієї фірми. Якщо згадати, що було при витоках… Мабуть, доречно буде сказати, що це був жах, наскільки було складно. На початках це було скромне виробництво, а зараз приємно дивитись, як це все виросло… Великий красивий цех, модерні машини, висока якість продукції», – розповів колишній генеральний директор «ALFA PLASTIK» Алєш Герма.

Бізнесмен каже, що переконаний: головна запорука успіху «Алфаінтерпласту» – люди, які сумлінно працювали усі ці роки.

«Коли ми збиралися відкривати бізнес в Україні, наслухалися багато про те, які тут жахливі умови, що на вулицях – одні бандити і перестрілки… Але це все виявилось неправдою.

Головна цінність України якраз в тому, що тут – дуже розумні і працьовиті люди, великі професіонали. Для мене це свого часу було надзвичайним відкриттям. І я переконаний: з такими людьми в України – велике майбутнє», – каже Алєш Герма.

Алєш Герма, колишній генеральний директор ALFA PLASTIK (зліва) 

«Це – родинна фірма, і навколо цього збудована вся концепція бізнесу, відчувається відповідальне ставлення і в стратегії, і в деталях. Я приїжджаю до Луцька уже 20 раз. І хочу сказати, що тут усе дуже стрімко розвивається. Не тільки в цеху «Алфаінтерпласту», а й вся Україна», – зауважив Роман Гайдош,  голова правління «ALFA PLASTIK».

Роман Гайдош приїхав до Луцька 20 раз. Каже, щоразу вражений змінами

Серед клієнтів «Алфаінтерпласту» – багато пекарень з Волині та інших регіонів. Десятиліттями український хліб розвозять в магазини в ящиках «Алфаінтерпласту» і переконують: кращої тари на ринку – немає.

«20 років тому я тільки починав працювати на хлібозаводі «Агробізнес», і вже тоді почалася наша співпраця. Керівники познайомилися на виставці в Києві. Наш директор подивився на їхні ящики, оцінив якість, і з того часу купуємо тільки їхню тару. Звісно, ми постійно моніторимо ринок,  але до інших навіть немає потреби приглядатись. «Алфаінтерпласт» як були, так і залишаються найкращими», – розповів начальник пакувального цеху ТОВ «Агробізнес» Михайло Гончар.

Привітати партнерів приїхав представник хлібозаводу «Агробізнес» Михайло Гончар

«Ми користуємося продукцією, яку виробляє «Алфаінтерпласт», вже більше 20 років. У той час практично не було інших подібних виробників. Зараз, звісно, ринок пакувальних виробів розширився, але ми навіть не думаємо про те, щоб шукати когось іншого: якість і ціна влаштовують на сто відсотків. Бажаю їм, щоб ще в такому ж дусі продовжували 25, 50, 100 років… щоб ми всі разом розвивали нашу Волинь», – до привітань долучився і багатолітній керівник «Ковельського хлібокомбінату» Іван Смітюх.

Іван Смітюх каже, що «Ковельський хлібокомбінат» уже 20 років купує ящики «Алфаінтерпласту»

Ще один «хлібний» партнер – торгова марка «Рум’янець». І співпраця теж вимірюється довгими роками.

«Я так давно не працюю на «Рум’янці», скільки «Рум’янець» працює з «Алфаінтерпластом». Хочу побажати нашим партнерам процвітання, а ще – процвітання усій Україні. Бо розвиток кожного бізнесу напряму залежить від загального благополуччя українців: коли у людей більша купівельна спроможність, вони купують більше товарів, а кожен товар потребує надійного пакування, надійних ємкостей для перевезення. А в цьому питанні «Алфаінтерпласт» – експерти», – зауважив представник ТМ «Рум’янець» Микола Рябий.

Вітали зі святом і представники ТМ «Рум’янець»: Микола Рябий та Ірина Ругало

Міська влада теж приєдналася до привітань. Грамоту із словами подяки керівникам фірми вручив перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад.

«Чверть століття для бізнесу – це солідний вік. Пам’ятаю, як вони починали, розвивалися, і сьогодні ми маємо в місті такого потужного виробника, хорошого платника податків.

Тому я сьогодні прийшов від імені міської ради привітати «Алфаінтерпласт». Ми знаємо, що зараз для бізнесу – непрості часи, падає виробництво… але все в світі – циклічно, за спадом завжди іде підйом, і я бажаю цьому підприємству, щоб в їхній історії завжди були тільки стрімкі підйоми», – зазначив Григорій Недопад.

Подяку від міської влади вручив перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад

«Ця фірма – гордість нашого міста, одне із тих підприємств, які можна тільки ставити в приклад», – переконаний президент Волинської торгово-промислової палати Олександр Смолич.

Його колега Віра Корнійчук каже, що добре пам’ятає історію цього підприємства і радіє, що «Алфаінтерпласту» вдалося так набрати обертів.

 «Я нещодавно відвідувала підприємство і була приємно здивована. Знаючи із чого усе починалося, коли випускали лише один вид продукції, а сьогодні – 12 позицій… Показали свою територію, наскільки розширились, показали нове обладнання. І планують надалі оновлювати, збільшувати потужність. Це викликає справжню повагу і захоплення. Приємно, що в регіоні є підприємства, які не скаржаться на умови ведення бізнесу в Україні, на важку ситуацію, а просто працюють і показують такі результати», – розповіла заступниця директора Волинської торгово-промислової палати Віра Корнійчук.

Представники Волинської торгово-промислової палати Олександр Смолич та Віра Корнійчук вважають «Алфаінтерпласт» гордістю Луцька

«Я не є клієнтом фірми «Алфаінтерпласт», а навпаки – сам надаю їм послуги. Я займаюсь будівництвом і останні два роки активно співпрацюю з цією фірмою. Вони постійно розширяються, відкривають нові виробничі потужності, є дуже прогресивними бізнесменами – вкладають кошти в термомодернізацію, в нове обладнання. Дуже сумлінні і надійні партнери», – розповів підприємець Олег Савченко.

Серед гостей – будівельник Олег Савченко, який допомагає «Алфаінтерпласту» розбудовуватись

«Ми – сусіди. Наша фірма теж знаходиться на території колишнього пластмасового заводу, і я добре пам’ятаю, як все починалося. На початках «Алфаінтерпласт» займали тільки частину цеху, але потім розширювалися, розширювалися… Звісно, дуже допомогли іноземні інвестиції. Впевнений, що ця фірма буде працювати так само динамічно і результативно ще багато-багато десятиліть», – переконаний керівник фірми «Смарагд» Юрій Сичук.

За розвитком «Алфаінтерпласту» спостерігав сусід по бізнесу Юрій Сичук. Привітати з ювілеєм прийшов разом із дружиною
Нинішній інвестор «Алфаінтерпласту», генеральний директор чеської компанії-засновниці «Mapro» Алєш Трунда
Директор фірми-ювіляра Віталій Скопюк
Директор із виробницта Руслан Скопюк
Усі гості бажали фірмі процвітання  і просили передати: чекають запрошення на 50-річчя

* * *


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У центрі Луцька лікарі обстежують людей: безплатно оглядають родимки
Наступна новина Головний тренер луцького  клубу GARDA Михайло Савчук здобув срібло на Чемпіонаті Європи
Останні новини
Схожі новини