Головний тренер луцького  клубу GARDA Михайло Савчук здобув срібло на Чемпіонаті Європи

Головний тренер луцького  клубу GARDA Михайло Савчук здобув срібло на Чемпіонаті Європи

Головний тренер луцького  клубу GARDA та діючий спортсмен Михайло Савчук привіз здобув срібло на Чемпіонату Європи із бразильського джиу-джитсу (Master International Jiu-Jitsu Championship EUROPE 2019).

 Масштабні змагання відбулися 4 травня 2019 року у Барселоні, Іспанія, повідомили у прес-службі клубу  GARDA.

Master International Jiu-Jitsu Championship EUROPE 2019 — це чи не найбільший Чемпіонат на території Європи, організований Міжнародною федерацією бразильського джиу-джитсу (IBJJF).

Шлях до срібла

Поза тим, що чемпіонат європейський, участь у ньому брали спортсмени з усього світу. Загалом захід зібрав кілька тисяч учасників. З України було близько 10-ти. Чемпіонат був призначений для спортсменів, які займаються джиу-джитсу тривалий час і, вік яких сягнув позначки 30 (мають статус «master»).

Аби гідно виступити на цих змаганнях, Михайло настирливо тренувався із початку року. Підготовка була виснажлива й пророблялася у чотирьох напрямках: фізичний, тактичний, психологічний і технічний. Не менш важко було й отримати можливість виступати на таких змаганнях.

Як розповідає Михайло Савчук, чемпіонат є відкритим для усіх спортсменів. Втім, щоб мати право виступити там, необхідно мати хоча б якийсь пояс. Також необхідно мати рекомендацію від авторитетної для IBJJF організації із бразильського джиу-джитсу, від якої по факту спортсмен і виступатиме.

 Так, тренер клубу GARDA виступав на Чемпіонаті від організації «BJJ A-FORCE Academy» за підтримки свого наставника Andre Tim Monteiro. Ще однією умовою є членство у Міжнародній федерації бразильського джиу-джитсу (IBJJF) та справна сплата членських внесків.

Важливо зазначити, що участь у змаганнях відбувається за власний рахунок спортсмена. Михайлу ж це вдалося завдяки підтримці компанії «WEST AUTO HUB» та Олексію Шмігелю.

«Прагну представляти Україну на Чемпіонаті світу»

Загалом Михайло Савчук провів три сутички. Перша була із американцем Miсhael P Field, яку Михайло виграв по балах. Півфінальну сутичку з іспанцем Ludovic Beltran Murillo Михайло виграв достроково задушливим прийомом.

Фінальну сутичку Михайло програв росіянину, представнику Австрії Віктору Павлову. У результаті він став срібним призером Чемпіонату Європи у категорії: сині пояси, до 88 кілограмів, Gi (в кімоно)

«Це мій дебют на Чемпіонаті такого рівня. Попри бажання виграти золото, я не можу сказати, що виступив погано. До Чемпіонату я відпрацьовував багато тактичних ходів у бою. І я дуже радий, що мені вдалося застосувати їх доволі успішно під час сутичок» - поділився враженнями Михайло Савчук.

«Участь у цих змаганнях для мене – це підтвердження свого спортивного статусу, своєї компетенції, свого рівня. Також це отримання досвіду, адже тут стикаються люди різних стилів боротьби» - додав він.

«Я приїхав додому втомлений, але вмотивований. Тепер розпочинаю підготовку до Чемпіонату Європи у 2020 році. Також мене не покидає амбіція представити Україну на Чемпіонаті світу», — заявив спортсмен.

«Я багато з ким познайомився, з кимось обмінявся інформацією, з деким домовився про співпрацю. Проте у більшості ми просто розповідали один одному про себе, свою країни та свої спортивні клуби. Що тут скажеш? Як не парадоксально це звучить: конкуренція і боротьба між людьми на татамі перетворилася в об'єднання та співпрацю між ними у житті», — розповів лідер клубу GARDA.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Чеський бізнес у Луцьку: провідний виробник ящиків відсвяткував 25-річчя
Наступна новина На Волині збудують нову дорогу до Шацька. Витратять 400 мільйонів гривень
Останні новини
Схожі новини