Чи буде під Луцьком кріогенний завод? Що це? Які плани в фірми?

Чи буде під Луцьком кріогенний завод? Що це? Які плани в фірми?

Ще у липні почала ширитися інформація, що у селі Полонка, яке межує з Луцьком, столична фірма планує збудувати кріогенний завод. Журналісти з’ясували, що насправді у планах – відкриття станції із газифікації кріогенних газів.

Про це пишуть Волинські новини із посиланням на сюжет ТРК Аверс.

На оперативній нараді Луцької міської ради прозвучала інформація, що фірма «Кріогенсервіс» на території села Полонка Гіркополонківської ОТГ планує побудувати кріогенний завод. 

Люди, які живуть поблизу земельної ділянки, де планують будівництво, розповідають, що чутки про будівництво кріогенного заводу – ширяться. Проте офіційно ніхто їм про це не заявляв, а громадські слухання не збирали.

Ще у 2018 році земельну ділянку у селі Полонка площею більше одного гектара продали столичній фірмі «Кріогенсервіс». За шматок волинської землі підприємство заплатило 1 мільйон 200 тисяч гривень. Згідно договору купівлі-продажу земельна ділянка призначалася для розміщення оптового ринку.

У березні цього року депутати Гіркополонківської ОТГ, на території якої знаходиться згадана земельна ділянка, надали дозвіл фірмі «Кріогенсервіс» на зміну цільового призначення купленої землі. 

Що саме планують збудувати в Полонці, голова Гіркополонківської ОТГ Ніна Симонович відмовилася коментувати. Проте зазначила, що ніякого дозволу депутати на будівництво заводу не давали, а лише погодили фірмі дозвіл на зміну цільового призначення ділянки.

У сільській раді кажуть, що за станом на 3 вересня вони не отримували на затвердження від фірми «Кріогенсервіс» розробленого детального плану території. Тому, що фірма збирається будувати у Полонці – не знають.

Журналісти надіслали запит і до фірми «Кріогенсервіс», аби все ж таки з’ясувати, що вони збираються будувати на земельній ділянці у Полонці. Там запевнили, що кріогенного заводу не буде, а на земельній ділянці планують розмістити станцію із газифікації кріогенних газів. І запевнили, що така станція цілком безпечна для людей і довкілля.

Як розповіли у коментарі «Першому» працівники компанії «Кріонсервіс» побідна станція – це місце, де повітря розділяють на окремі гази: кисень, азот, аргон та вуглекислий газ і поміщають у спеціальні резервуари – кріоциліндри.

Часто подібні станції споруджують на металургійних заводах, де для підтримання вогню у печах потрібен кисень.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Про нас знають у Києві та Одесі, але не в Луцьку». Як на Волині роблять бізнес на еко-торбах
Наступна новина «Піца тут коштувала 37 копійок». Історія першої луцької піцерії «на Радянській»
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні