Чи готові на Світязі до відпочивального сезону. ВІДЕО

Чи готові на Світязі до відпочивального сезону. ВІДЕО

Голова Волинської облдержадміністрації Олександр Савченко критично оцінив рівень облаштування рекреаційних територій на Шацьких озерах.

Про це він сказав 13 червня на оперативній нараді у приміщенні ОДА, повідомляє Сфера-ТВ.

«Мені показують фото, де пляжів немає, а просто болота. Теоретично це було б нормально для Полтавщини, де можна розводити свиней. Це пляж чи це знову ворожі голоси, які це все показують? Показують кілометри три машини стоять… Так що ж було зроблено до сезону?» – запитує Савченко.

Через цьогорічну рекордну спеку відпочинковий сезон у Шацькому районі і, зокрема на Світязі, стартував раніше, ніж зазвичай. Місцева влада, спільно з керівництвом Шацького національного парку доклала чимало зусиль, аби в цьому сезоні гості озерного краю відчули якісні зміни в облаштуванні рекреаційної інфраструктури.

Проте десь забракло часу, а десь спрацював сумнозвісний людський фактор – опір запланованим змінам з боку місцевого населення. Мова йде, зокрема, про центральний пляж у селі Світязь.

Директор Шацького національного парку Марія Христецька, котра і є значною мірою ініціаторкою більшості змін, нарікає, що багато необхідних заходів з впорядкування та облаштування відпочинкових територій не здійснювались роками. Такий хибний баланс інтересів влаштовував багатьох – і чиновників, і частину місцевих мешканців, і попередніх керівників нацпарку.

Єдине, що тішить і за підсумками наради, і в процесі змін, що відбуваються на Шацьких озерах, – влада проблеми переважно розуміє і, схоже, має волю їх вирішувати.

Особливу увагу планують звернути на вивіз побутових відходів і обслуговування біотуалетів.

На майбутнє, після закінчення сезону, у планах Марії Христецької попідсівати поблизу доріжок траву, висадити зелені насадження і упорядкувати територію згідно із розробленим проектом. Що ж до безпеки, паркування  та нормального дорожнього покриття, це вже справа за сільською, районною і, врешті, обласною радами.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинь – серед областей із найменшою кількістю випадків африканської чуми
Наступна новина Дідуся, який зник у Володимирі-Волинському, знайшли мертвим
Останні новини
Схожі новини