Повноводне озеро і порожні пляжі. Як розпочався туристичний сезон на Світязі

Повноводне озеро і порожні пляжі. Як розпочався туристичний сезон на Світязі
Фото Суспільне.Волинь

Туристичний сезон 2022 у Шацькій громаді зараз не активний. Відпочивальників в рази менше, ніж зазвичай.

Про це розповів Суспільному селищний голова Сергій Карпук. Через повномасштабну війну в громаді запровадили додаткові заходи безпеки.

Торік упродовж літа на Шацьких озерах було понад 200 тисяч відпочивальників. Цього сезону в громаді сподіваються, що на Світязь приїде хоча б до 100 тисяч туристів.

Власники садиб та баз чекають на туристів

Власники садиб та баз відпочинку на Шацьких озерах чекають туристів. Поблизу озера Світязь здає декілька кімнат Зоя Савонік. Каже: людей у неї ще не було, ціни на житло не піднімали.

"Готуємося, ще не відкривалися. В першу чергу залежить від умов, від війни, від погоди, але погода грає не дуже велику роль, головне війна", – говорить власниця садиби.

Читайте також: Де відпочити на Волині: туристичні маршрути, озера та санаторії

Як розповів працівник однієї із баз відпочинку Дмитро Курилюк, туристів менше через малу відстань до кордону із Білоруссю.

"Порівняно із попередніми роками, то дуже мало туристів, з такою ситуацією, що в країні... Надіємося, що таки буде сезон", – додав працівник бази відпочинку, яка нині теж напівпорожня.

Повноводне озеро і порожні пляжі

На пляжах найбільшого та найглибшого озера в Україні – майже порожньо. Поруч з водою можна зустріти поодиноких відпочивальників чи компанії.

Волинянка Софія Марчук відпочиває на озері разом із дворічним сином. Жінка каже: не здивувалася, коли побачила Світязь напівпорожнім. "З війною то не те, що було раніше, зараз люди не їдуть так відпочивати", – говорить туристка.

Киянин Ігор – військовослужбовець. Приїхав на Світязь разом із родиною, щоб перепочити між ротаціями.

На озері, каже чоловік, йому сподобалося. "Середня температура, не скажу, що дуже тепла, але й не холодна, цілком нормальний сезон", – додав чоловік.

Заходи безпеки для туристів

Через повномасштабну війну і близькість кордону із Білоруссю в Шацькій громаді були змушені змінити правила відпочинку для туристів та запровадити додаткові заходи безпеки.

Зі слів селищного голови, до патрулювання в громаді залучили додаткові сили поліції та військових. "Для підприємців графік роботи до 22:00 лише, без гучної музики, без розважальних заходів.Громадські місця, які приймають відвідувачів повинні забезпечити безпеку, але в нашому регіоні їх дуже мало, бо висока кількість поверхневих вод, не пристосованість торговельних місць, це вказує на те, що в нас укриттів дуже мало", – розповів Сергій Карпук.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Зросла кількість жертв внаслідок ракетного удару по Рівненщині
Наступна новина РФ посилила ракетні обстріли по Україні. На Банковій просять реагувати на повітряні тривоги
Останні новини
Схожі новини