Чи можна викидати освячені речі? Відповідь ПЦУ

Чи можна викидати освячені речі? Відповідь ПЦУ
Фото ілюстративне

Освячені речі не варто викидати просто у смітник, навіть, якщо вони стали непридатними. Священники радять спалити їх, або ж закопати. Втім, наголошують, що цим діям не варто надавати містичного значення. 

Про це йдеться на сторінці ПЦУ у фейсбуці.

«Помилково вважати, що освячені предмети самі собою набувають якоїсь магічної, чарівної сили. Християни добре знають, що не талісмани чи амулети оберігають нас, а Сам Господь. Не варто, як інколи радять, влаштовувати особливі жертовні спалення (десь, щоб людське око не бачило і нога не ступала), або нагромаджувати те, що вам вже не потрібне, у своїх оселях. Безперечно, що освячені речі, коли вони стали не придатними до вживання, не варто просто викидати у загальне сміття. За церковними приписами з належною повагою такі речі можна спалити, закопати в землю – але цій дії не слід надавати «містичного» значення.

Маємо подякувати Господу за те, що Він дав нам цю річ чи поживу на нашу користь і втіху, і вчинити з нею розумно й природно.», – йдеться у дописі.

Читайте також: Йду на молитви, але у проміжках читаю статті вчених, – волинський паламар-винахідник


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волинь передали ще 18 нових «швидких». Куди вони поїдуть
Наступна новина Найскладніший предмет – математика. Скільки випускників не склали ЗНО у 2021-му
Останні новини
Схожі новини