У Луцьку шукають спосіб обійти «карантин вихідного дня»

У Луцьку шукають спосіб обійти «карантин вихідного дня»

Луцька міська рада ще не визначилась, як реагувати на рішення уряду про запровадження карантину вихідного дня. Тож поки невідомо, чи закриватимуть бізнес вже цими вихідними.

Про це «Першому» розповів перший заступник луцького міського голови Григорій Недопад.

Нагадаємо, з 14 листопада уряд запроваджує карантин вихідного дня. Передбачається, що в суботу-неділю працюватимуть лише продуктові, аптеки, ветеринарні магазини і громадський транспорт. Усе інше – ресторани, торгові центри, непродуктові магазини, розважальні заклади повинні бути зачинені.

Водночас 11 листопада в Луцьку та багатьох інших великих містах України відбулись протести рестораторів. Вони кажуть, що не витримають чергові обмеження.

«Ми не підтримуємо такий карантин, але змушені будемо виконувати, якщо будуть відповідні рішення державної та обласної комісій з питань ТЕБ та НС (техногенного-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, - ред.). Там повинно бути розписано механізм: хто, за що і як відповідає, хто контролює», - сказав перший зам міського голови Григорій Недопад.

З його слів, рішення також прийматиме місцева комісія з питань ТЕБ та НС у співпраці з депутатами.

«Ми бачимо спротив бізнесу і чудово розуміємо, що це в тому числі питання наповнення бюджету. Будемо радитись і приймати своє рішення. Я не готовий зараз говорити, чи в Луцьку закриють весь бізнес. Ми знаємо, що це дуже великі втрати, а з тим же коронавірусом треба боротись: виділяти нові ліжка, купувати ліки, платити лікарям доплати», - додав посадовець.

«Шукаємо законні шляхи, як обійти карантин вихідного дня»

Радник міського голови Ігор Поліщук також повідомив, що міська рада шукає законні можливості обійти карантин вихідного дня у Луцьку.

«Вважаємо ці заходи черговим необгрунтованим, неадекватним та вкрай сумнівним рішенням з точки зору ефективності в зменшенні захворюваності на коронавірус. Разом з тим такі заходи призведуть до серйозних збитків та проблем у великої кількості й так виснаженого малого та середнього бізнесу (а подекуди й закриття такого бізнесу)», – написав він на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Замість того, щоб вводити такі заходи, уряду треба було протягом весни-літа ефективно використовувати кошти коронавірусного фонду та відкривати у містах тимчасові інфекційні госпіталі з розведенням кисневих точок та усім іншим, що необхідно для хворих на ковід», – додав він.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні запроваджують карантин вихідного дня. Офіційно
Наступна новина На Волині розшукують 17-річного хлопця
Останні новини
Схожі новини