«Чим більше буде «дерибану», тим менше сільські ради захочуть об’єднуватися з Луцьком», - депутат

«Чим більше буде «дерибану», тим менше сільські ради захочуть об’єднуватися з Луцьком», - депутат

Депутат Луцької міської ради Павло Данильчук розповів, чому, на його думку, прилеглі сільські ради не поспішають приєднуватися до обласного центру.

«Чим більше дерибанських рішень прийматиме міська рада, тим більший спротив чинитимуть прилеглі сільські ради…», - сказав він в інтерв’ю для «Першого».

Він додав, що у Вінниці та Рівному не створено ще жодної ОТГ навколо цих міст і міські ради активно працюють над цим.

«Можна ж було і Луцьку підписати меморандум про те, що ніякі ОТГ не створяться до наступних виборів, за рік до виборів почати напрацьовувати проекти в рамках об’єднання з Луцьком. В такому разі всі обрані сільські голови і депутати «досидять» свої каденції… Тут провина не лише міста, а й області. Плюс втрутилась політика», - переконаний Павло Данильчук.

Депутат каже, що Луцьк вже втратив багато прилеглих сільських рад.

«Ми вже втратили Княгининок, Боратин, Забороль – найбагатші сільські ради. На черзі Підгайці. Найбідніша сільська рада – Прилуцька, але й там політика грає…», - заявив він.

На його думку, у питанні децентралізації треба дивитись в майбутнє та не забувати, що для Луцька об’єднання є стратегічної ціллю.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Депутат показав жахливий стан скверу в центрі Луцька. ФОТО
Наступна новина Ryanair зайде в Україну раніше, ніж передбачалося
Останні новини
Схожі новини