Чим небезпечне палке кохання для здоров'я людини

Чим небезпечне палке кохання для здоров'я людини
Джерело фото: prokipr.ru

Група дослідників під керівництвом Кріса Фагундеса змогла з’ясувати, що втрата коханої людини збільшує ймовірність смерті від зупинки серця у її половини протягом перших трьох місяців після відходу з життя. Про це інформує портал «Ukrhealth» з посиланням на видання Science Alert.

У науковому проекті взяли участь 65 осіб віком від 51 до 80 років. Фахівці поділили добровольців на дві групи: в одну увійшли овдовілі подружжя, в іншу входили закохані пари. У підсумку вчені заявили про те, що в групі вдівців у людей значно підвищений ризик небезпечних для життя порушень серця.

«Ризик смерті для овдовілого подружжя, в середньому збільшувався на 41 відсоток, при цьому його основним фактором ставали серцево-судинні захворювання», – заявили наукові фахівці.

Згідно з даними вчених, з урахуванням статі, віку, ваги і стану здоров’я людей, у вдівців в організмі присутній серйозний маркер запалення. В їх крові був виявлений дуже високий рівень специфічних сполук, включаючи цитокіни TNF-альфа та ІЛ-6, які сприяють запальним процесам. 

Вчені підрахували, що у тих, хто втрачає кохану людину, на 47 відсотків знижується варіативність серцевого ритму. Таке зниження сприяє розвитку небезпечної для життя серцевої недостатності.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Китаєць зібрав три кубики Рубика за рекордний час: третій збирав ногами. ВІДЕО
Наступна новина Кому корисно пити кока-колу
Останні новини
Схожі новини