Чим небезпечний шум у вухах

Чим небезпечний шум у вухах

До появи реального шуму у вухах можуть призводити несприятливі зміни в стані судин і артерій, мимовільні скорочення м’язів.

Також причиною ефекту чутного шуму людиною може стати захворювання, що впливає на внутрішнє вухо, повідомляє портал Ukrhealth.

За словами лікаря Володимира Мельника, при появі шуму у вухах аж ніяк не зайвим буде виміряти артеріальний тиск. Можливо, шум – симптом того, що зараз у людини гіпертонічний криз, сказав невропатолог.

«Насамперед потрібно виміряти тиск: якщо він підвищений, ми знижуємо його. Якщо людина гіпотонік і тиск турбує вранці, треба зробити зарядку для шийного відділу хребта, вправи, що поліпшують як артеріального, так і венозного кровообігу», – пояснив лікар.

Крім цього, спровокувати ефект шуму у вухах може прийом ліків. В деяких випадках шум свідчить не стільки про патології, скільки про особливої чутливості людини до звуків у зовнішньому середовищі, що є суто індивідуальним фактором.

Але іноді поява шуму – сигнал про те, що потрібно звертатися до лікаря.

«Якщо наявний головний біль, а шум односторонній, чітко в одному вусі і змінює свої характеристики від положень голови (посилюється і головний біль, шум), тоді 100% потрібно йти до лікаря», – сказав Володимир Мельник.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Яке з новорічних свят українці люблять найбільше, - досліження
Наступна новина Як правильно мити голову
Останні новини
Схожі новини