«Чимало лучан опинились у скрутних умовах». Як міськрада допомагатиме пільговикам на час карантину?

«Чимало лучан опинились у скрутних умовах». Як міськрада допомагатиме пільговикам на час карантину?

24 березня, у нашому місті розпочав роботу тимчасовий оперативний центр для організації допомоги пільговим категоріям громадян - мешканцям Луцька. Обіцяють, що реагуватимуть на усі телефонні звернення та доставлятимуть продуктові набори, медикаменти тим, хто цього потребує.

Як розповів радник міського голови Ігор Поліщук, основна мета роботи центру - прийом телефонних звернень, надання консультацій, забезпечення комунікації та надання допомоги пільговим категоріям громадян, що опинилися у скрутних життєвих обставинах, шляхом доставки продуктових наборів, у випадку нагальної потреби, – йдеться на сайті міськради.

«Чимало лучан сьогодні опинилися у складних умовах: зупинено громадський транспорт, міжміські перевезення, по місту введені жорсткі обмеження роботи об’єктів інфраструктури. Тому для пільгових категорій громадян, зокрема з ураженнями зору, опорно-рухового апарату, одиноких пенсіонерів, створено центр для надання телефонних консультацій, роз’яснень, а також у разі необхідності - придбання та доставки медикаментів, продуктів харчування за адресою.

Луцька міська рада уклала договір про співпрацю із Фондом Ігоря Палиці “Тільки разом”, згідно з яким Фонд безоплатно забезпечить необхідні для роботи оперативного центру продуктові набори для подальшої доставки громадянам з числа пільгових категорій», – зазначив Ігор Поліщук.

Оперативний центр розпочинає свою роботу 24 березня і функціонуватиме до особливого розпорядження, тобто до завершення карантину. В оперативному центрі одночасно працюватимуть п'ять спеціалістів з-поміж працівників міської ради, які будуть приймати телефонні дзвінки та надавати консультації громадянам пільгових категорій, а також волонтери, які будуть здійснювати, у разі необхідності, виїзд до заявника додому та доставку продуктових наборів.

Для уникнення випадків шахрайства та надання допомоги тим, хто її потребує, спеціалісти центру мають доступ до усіх баз даних, щоб перевіряти пільговий статус заявника та інші обставини, вказані ним.

Телефон “гарячої лінії” тимчасового оперативного центру - 20-30-03 зі стаціонарного телефону або 0332 20-30-03 з мобільного.

Центр працюватиме щоденно без перерви та вихідних з 08:30 до 17:30.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні зафіксували вже 97 випадків коронавірусу
Наступна новина Експрес-тести на коронавірус отримають 24 медзаклади області, - ОДА
Останні новини
Схожі новини