Чиновникам заборонили відвідувати зону ООС

Чиновникам заборонили відвідувати зону ООС

2 липня головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив про тимчасову заборону на відвідування посадовими особами зони проведення Операції об’єднаних сил. У зв’язку з цим зірвався візит голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова на Донбас, який мав відбутися сьогодні.

Про це повідомляється на сайті Ради у вівторок, 2 липня, пише Страна.

«Пізно ввечері, напередодні відрядження, Головнокомандувачем Збройних Сил України Валерієм Залужним було повідомлено щодо тимчасової заборони відвідування посадовими особами зони проведення Операції об’єднаних сил», – йдеться у повідомленні пресслужби Апарату Верховної Ради України.

Окремо сказано, що основною метою відрядження спікера парламенту мало стати ознайомлення із поточною безпековою та оперативною ситуацією в районі проведення ООС, а також спілкування із місцевими жителями та військовослужбовцями української армії.

До слова, минулого тижня в зоні ООС побувало багато посадових осіб на чолі з президентом. Зокрема, в п’ятницю було проведено перше виїзне засідання РНБО – в Краматорську.

Як зауважує телеграм-канал Політика країни, «Не виключено, що головна причина заборони в тому що значно зросла активність спікера щодо поїздок по регіонах. На Банковій, ймовірно, вирішили її трохи знизити. Особливо, коли справа стосується зустрічей Разумкова з військовими. Загалом, все те, що відбувається, – це досить чіткий показник подальшого погіршення відносин президента і Разумкова».

Як пише УНІАН, у Збройних силах України відреагували на інформацію про те, що Разумков не зміг відвідати зону проведення операції Об’єднаних сил. Начальник управління з громадськістю ЗСУ Богдан Сеник розповів, що він з’ясує, чи відповідає дійсності інформація про тимчасову заборону посадовцям здійснювати візити до зони проведення ООС.

Водночас, за його словами, на даний час триває процес прийняття посади новим командувачем Об’єднаних сил, і він ознайомлюється з усіма аспектами безпекової ситуації. У зв’язку з цим, у районі проведення ООС є безпекові питання, які потребують серйозного вникнення і вивчення новим командувачем.

«І якраз триває інтенсивний процес прийняття посади новим командувачем», – пояснив Сеник.

«Повірте, що абсолютно усі у Збройних силах ставляться з глибокою повагою до усіх посадових осіб, в тому числі до голови Верховної Ради. Тут абсолютно немає питань у цьому», – зазначив начальник управління з громадськістю ЗСУ.

Він додав, що є безліч офіційних запитів, в тому числі й від делегацій щодо відвідування зони ООС.

«Це не є жодним чином ніякими перешкодами. Це є виключно аспекти, про які я зазначав. Я з’ясую, уточню і вас поінформую», – додав він.

Читати також: Головнокомандувач Збройних сил України йде у відставку


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Чорний дим і сажа на машинах: Луцьк звертатиметься до Києва з проханням перевірити цукровий завод
Наступна новина У Луцьку перекрили рух Володимирською. Як курсуватиме транспорт
Останні новини
Схожі новини