Чиновники не можуть визначитися, як фінансувати інтернат у Володимирі

Чиновники не можуть визначитися, як фінансувати інтернат у Володимирі

Незважаючи на те, що рішення про припинення фінансування Володимир-Волинської спеціалізованої школи-інтернату І-ІІІ ступенів з бюджету області вже прийнято, її досі не взяли на баланс міста.

Про це стало відомо 23 січня під час слухань щодо установ, головним розпорядником коштів яких є управління освіти, науки та молоді ОДА, передає ВолиньPost.

Начальник управління освіти, науки та молоді облджержадміністрації Людмила Плахотна повідомила, що у Володимирі-Волинському не виконали рішення стосовно фінансування закладу з бюджету міста. За словами посадовця, тут були продовжені на тиждень канікули, тож навчання розпочалося лише вчора, 22 січня. Між тим, працівники досі навіть не отримали авансу заробітної плати. 

Між тим, тут навчається майже 600 дітей, частина з яких перебуває у закладі постійно. Заклад намагаються привести у відповідність до чинного законодавства та реформувати. Попит на заклад великий, бо там створені умови, коли дітей привозять зранку, а забирають увечері.

Натомість інтернат і досі не включили у мережу закладів міста. Тому відповідне питання винесуть на розгляд сесії Волиньради. 

Натомість директор департаменту фінансів Волинської обласної державної адміністрації Ігор Никитюк зауважив, що міська рада згідна прийняти заклад, але потрібно передати його в підпорядкування управління освіти міста.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Передсесійні слухання у Волиньраді: депутати вовтузяться з бюджетом освітян
Наступна новина Курс валют на 23 січня: долар виріс, євро й надалі – поза 35 гривень
Останні новини
Схожі новини