Чистий четвер – це не про прибирання та миття вікон, – ПЦУ

Чистий четвер – це не про прибирання та миття вікон, – ПЦУ
Фото ілюстративне

Великий, або Чистий, четвер для віруючих християн – це не про генеральне прибирання власних помешкань, миття вікон, посуду чи прання. Це день очищення власної душі.

Про це розповідають на сторінці Православної Церкви України у фейсбуці.

«У Великий четвер Страсної седмиці Свята Церква згадує важливу подію – Тайну Вечерю. Під час Тайної Вечері Спаситель омив ноги Своїм учням, показавши тим самим приклад братської любові, жертовності та служіння ближньому. Тож Чистий четвер зветься таким не через буквальне його розуміння (що необхідно влаштовувати прибирання осель або омиватися водою), а тому, що люди у храмах сповідаються і причащаються, очищуючись від гріхів та єднаючись у святій Євхаристії з Господом», – зазначають на сторінці.

У ПЦУ підкреслюють, що головне – зустріти свято з чистою душею. 

«Тож сплануйте провести Великий четвер так, щоби встигнути не лише прибрати своє помешкання, помити вікна чи спекти паски, а й з’єднатися з Господом у святій Євхаристії. Поставте Бога на перше місце, і тоді все у вашому житті буде на своїх, потрібних місцях», – підсумовують тут.

Читайте також: Розклад богослужінь у храмах Луцька на Великдень


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ківерцівська лікарня купила пересувний рентген для хворих на COVID-19
Наступна новина До Гаразджі тимчасово пустять ще один тролейбус
Останні новини
Схожі новини