Чистий прибуток Amazon збільшився більш ніж вдвічі

Чистий прибуток Amazon збільшився більш ніж вдвічі

Виручка компанії зросла на 43% порівняно з показниками за минулий рік.

У 1 кварталі 2018 року виручка компанія Amazon збільшилася на 43%, а чистий прибуток онлайн-ритейлера склав $1,63 млрд – більш ніж у 2 рази перевищив показник за аналогічний період минулого року. Про це повідомляє Reuters.

Ці результати вказують на потужність компанії, яка вийшла далеко за межі відправлення товарів та яка привабила увагу президента США Дональда Трампа.

Результат перевершив очікування Волл-стріт, коли акції досягли свого рекордного максимуму в 7% після закриття торгів та додали $8 млрд до статків Джеффа Безоса, голови Amazon та його найбільшого акціонера.

Amazon виграє у «старих» та більших конкурентів, пропонуючи клієнтам майже будь-який продукт за нижчою ціною. Іноді придбати щось в Amazon виявляється швидшим, ніж купити у звичайному магазині.

За даними Thomson Reuters I/B/E/S , продажі компанії зросли на 43% – до $51 млрд, перевершив прогнози в $49,8 млрд.

Операційний прибуток у порівнянні з І кварталом 2017 року зріс майже вдвічі – на 92%, до $1,9 млрд, чистий прибуток також збільшився з $724 млн до $1,6 млрд.

Капіталізація компанії наразі складає $736 млрд.

Відповідно, багатшим став і Безос, його статки зараз оцінюються в $134 млрд.

Стрімкий успіх компанії розгнівав Трампа. Безос володіє виданням The Washington Post, яке президент США називає «головним лобістом» Amazon. До того ж на початку квітня Трамп розкритикував гіганта інтернет-торгівлі через те, що Amazon змушуєпоштову службу США зазнавати збитків на доставці товарів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У суботу до ПортCity  приїде автобус ФК «Барселона»
Наступна новина Фуд-термінал «Grand central» - улюблена їжа під одним дахом
Останні новини
Схожі новини