Чому бруківка краща, ніж асфальт. Коментар фахівця

Чому бруківка краща, ніж асфальт. Коментар фахівця

З настанням весни люди розпочинають ремонти біля будинку. І особливо актуальним для багатьох господарів стає питання, який матеріал обрати для доріжок: асфальт чи бруківку. 

Про переваги бруківки розповів Сергій Ярмолюк – головний інженер луцької компанії «Бетон Брук Сервіс», яка виготовляє бруківку під торговою маркою «Le Bruk».

1.Бруківка не псується десятиліттями

Асфальт вигорає на сонці і термін використання у нього менший, ніж у бруківки. Якщо на асфальт потрапляє бензин чи дизпаливо, він псується.

За умови правильного використання асфальт може слугувати максимум 10-15 років, бруківка ж не псується десятиліттями.

До того ж, якщо викласти подвір’я звичайною сірою бруківкою, це буде приблизно на 10% дешевше, ніж асфальтування.

Читати також: Правильний догляд за бруківкою: поради фахівця. ПЕРШИЙ У ПОМІЧ

2.Бруківку можна переукласти. Асфальт – ні

Асфальт – це статична основа. Після укладання з ним нічого не можна зробити. Наприклад, якщо потрібно прокласти чи відремонтувати комунікації, або ж просіла основа і утворилась яма, вирішити проблему буде непросто. Доведеться вирізати частину асфальту і на його місце згодом покласти новий. Через це на дорогах і з’являються «50 відтінків сірого». Замаскувати перехід між старим і новим асфальтом не можна.

Натомість бруківку за потреби можна вийняти, провести необхідні роботи, втрамбувати основу і покласти плитку назад. Ніхто й не помітить, що на цьому місці щось робили.

 

3. Ремонтувати доріжку, укладену бруківкою, можна в будь-яку пору року

Асфальтувати дороги можна лише до -5 градусів восени та до -7 навесні. Натомість бруківку можна класти у будь-яку пору року за умови, що вже готова основа.

Це може згодитись, наприклад, якщо на бруківку впав тяжкий інструмент і вона розбилась. Тоді кілька плит можна легко замінити, не чекаючи тепла.

Читати також: Як обрати бруківку: від практичної до дизайнерської. ФОТО

4.Бруківку виготовляють з екологічно чистих матеріалів

Бруківку виготовляють з екологічно чистих матеріалів: щебеню, піску та цементу. А от до складу асфальту входить бітум. Це нафтопродукт, який може завдати шкоди довкіллю та здоров’ю людини. Зокрема бітум має канцерогенні властивості, може викликати рак.

5.Бруківка – це красиво

Навіть сіра бруківка виглядає естетичніше, ніж асфальт. Вона нагадує про ті часи, коли вулиці вимощували природним камінням. А якщо придбати бруківку різних кольорів та форм, з її допомогою можна втілити будь-які дизайнерські рішення. Наприклад, викласти на подвір’ї квіти.

Придбати бруківку можна у компанії «Бетон Брук Сервіс», яка виготовляє бруківку під торговою маркою «Le Bruk».

Адреса: м. Луцьк, вул. Вахтангова, 12

Телефон: 067 334 1112

Сторінка у Фейсбук: https://www.facebook.com/brukivkalebruk/


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Графік відключення світла у Луцьку на 28 березня
Наступна новина Ремонт центральної алеї в луцькому парку: вирубають хащі і відремонтують фонтани
Останні новини
Схожі новини