Чому іноді буває важко заснути: пояснення Супрун

Чому іноді буває важко заснути: пояснення Супрун

Низка досліджень підтверджує, що користування ґаджетами вночі може серйозно порушувати сон.

Про це розповіла виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook, – пише 24 канал

"Чому іноді буває важко заснути? Відповідь може бути буквально у вас під носом – ваш смартфон, або інший гаджет, з якого ви читаєте цей пост", – зазначила Супрун.

Вона пояснила, що з екранів смартфона, планшета, ноутбука на людину падає синє світло, яке пригнічує вироблення в організмі мелатоніну – гормону, який допомагає заснути.

А коли ми не спимо потрібну кількість годин (для здорової дорослої людини потрібно не менше 7 годин сну на добу), ми підвищуємо ризик захворіти, мати депресію, діабет та серцево-судинні хвороби,
– наголосила в.о. міністра.

Супрун навела дослідження Гарвардської медичної школи, яка радить за 2-3 години перед сном не користуватися ґаджетами.

Краще спілкуватись з близькими людьми, що принесе більше користі здоров’ю і не зашкодить сну.

На що впливає смартфон в організмі – відео

 
Як ваш телефон змінює вас [Цікава наука] - How Is Your Phone C...

Чому іноді буває важко заснути? Відповідь може бути буквально у вас під носом - ваш смартфон (або інший гаджет, з якого ви читаєте цей пост). Дослідження говорять, що користування нашими улюбленими гаджетами вночі може порушувати сон. Це відбувається через те, що з екранів смартфона, планшета, ноутбука, тощо на нас падає синє світло, що пригнічує вироблення в організмі мелатоніну - гормону, який допомагає заснути. А коли ми не спимо потрібну кількість годин (для здорової дорослої людини потрібно не менше 7 годин сну на добу), ми підвищуємо ризик захворіти, мати депресію, діабет та серцево-судинні хвороби. Тому Гарвардська медична школа радить за 2-3 години перед сном не користуватися гаджетами: https://www.health.harvard.edu/staying-healthy/blue-light-has-a-dark-side Краще поспілкуйтеся з близькими людьми. Це принесе більше користі вашому здоров’ю та вашій родині. На що ще впливає смартфон у нашому організмі - дивіться у відео Цікава наука. І одразу ж відкладайте телефони з ноутбуками :)

Posted by Уляна Супрун on Thursday, 19 April 2018

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Еволюція людства триває, – вчені зробили приголомшливу заяву
Наступна новина У дитячий садок тепер треба нести іншу медичну довідку
Останні новини
Схожі новини