Еволюція людства триває, – вчені зробили приголомшливу заяву

Еволюція людства триває, – вчені зробили приголомшливу заяву

Люди продовжують еволюціонувати – функції нашого організму змінюються.

Таку заяву зробили генетики Інституту молекулярних біологічних наук та Інституту мозку Квінсленда в Австралії, пише 24 канал з посиланням на Science Alert.

Науковці знайшли в ДНК людини маркери еволюційних змін.

Вони вивчили геномні дані понад 125 тисяч осіб і помітили еволюційні відмінності між поколіннями.

Вони досліджували 28 генів, пов'язаних з: облисінням у чоловіків, віком жінки при перших менструаціях, першими пологами і менопаузою, мінеральною щільністю п'яти, силою перейм і розмірами тазостегнового суглоба у жінок та інше.

Під час дослідів генетики помітили відмінності між поколіннями. Вони виявили ознаки видалення шкідливих варіантів генів, зокрема, пов'язаних з серцево-судинною та репродуктивною функціями.

Зміни генів серцево-судинної функції були пов'язані з розміром талії та співвідношенням талії і стегон, а надлишок жиру навколо талії був суттєво пов'язаний з підвищеним ризиком серцево-судинних захворювань.

Тобто, люди з цією ознакою частіше вмирають у більш ранньому віці, відповідно, ця ознака буде зустрічатися у генах все рідше.

Серйозні зміни між поколіннями також було виявлено у жінок під час менопаузи, під час перших менструацій і перших пологів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Віра в медичну реформу в Нововолинську - коту під хвіст, - волинянка
Наступна новина Чому іноді буває важко заснути: пояснення Супрун
Останні новини
Схожі новини