Чому на Волині досі не розслідували напади на оселі Тарарая, Сафулька і Семенюка?

Чому на Волині досі не розслідували напади на оселі Тарарая, Сафулька і Семенюка?
Юрій Крошко

Зловмисників, які вчинили розбійні напади на оселі відомих волинян ще шукають.

Про розслідування резонансних справ щодо низки розбійних нападів на Волині розповів в інтерв’ю «Першому» начальник головного управління Нацполіції Волині Юрій Крошко.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Розведені руки Кривоша – то якраз професіоналізм. А не навпаки». Юрій Крошко. #ЗКАБІНЕТІВ

Нагадаємо, у 2017, 2018 та 2019-му роках  на Волині сталися розбійні напади на оселі аграрія бізнесмена Василя Тарарая у селі Губин на Горохівщині, відомого луцького адвоката Сергія Сафулька та Підгайцівського сільського голови Юрія Семенюка. Злочинці забрали великі суми коштів, катували господарів.

Як розповів начальник поліції Волині Юрій Крошко, знайти нападників досі не вдалося.

«Це злочини минулих років. Це не грабежі, а розбійні напади. У той період ця серія була більшою. Просто ці прізвища на слуху, тому ви їх знаєте. А для нас, то все потерпілі і їх було значно більше. Деякі з них ми розкрили, цих трьох - поки що ні, але провадження розслідуються, ніхто ж не припинив цієї роботи», - каже Крошко.

За його словами, з «лежачих» злочинів минулих років, які перейшли «у спадок» нинішньому керівництву управління, вдалося розкрити 870.

«В місяць ми реєструємо до тисячі злочинів в області, тому це - багато. Ясно, що сто відсотків злочинів таких ми розкрити не можемо. Там дещо був втрачений час на початкових стадіях. Ми його надолужуємо, доганяємо, є напрацювання і різні версії, це потребує часу», - зауважує керівник.

Про деякі з розкритих розбійних нападів Юрій Крошко розповів «Першому».

Серед розкритих резонансних злочинів – напад на оселю валютників у Ковелі. Тоді злочинці пограбували родину, забравши майже мільйон гривень. Зараз нападники затримані й перебувають у СІЗО.

«Так само напад на сім'ю у Велицьку, де батька вбили, сина підстрелили і чуть не вбили, й мало не вбили матір. Усе це з метою розбійного нападу. Ми цей злочин розкрили цього року, а стався він - минулого. Поки що один злочинець знаходиться в СІЗО: лучанин, чоловік похилого віку, ми й не думали, що він на такий злочин міг піти, але пішов», - розповів Юрій Крошко.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Гори сміття». Як лучани користуються сучасними підземними смітниками
Наступна новина Коронавірус на Волині: 281 новий випадок та п'ять смертей
Останні новини
Схожі новини