Чому необхідно їсти яйця: відповідь дієтолога

Чому необхідно їсти яйця: відповідь дієтолога

Дієтолог Світлана Фус на своїй сторінці в Facebook розповіла про переваги одного з найважливіших продуктів тваринного походження, який в ці дні з'явиться на наших столах – яйця, – передає Сьогодні

«Всупереч поширеній думці, яйця не підвищують рівень холестерину, так як холестерин, який потрапляє в організм з харчовими продуктами, не відкладається в судинах.

Відкладається тільки наш власний, які виробляє печінка. Яйця, навпаки, впливають на зниження рівня "поганого" холестерину, завдяки лецитину», – пише лікар.

Крім цього, Світлана Фус нагадує, що яйця є одними з найбільш цінних натуральних продуктів.

Вони підвищують імунітет, допомагають боротися з несприятливим впливом навколишнього середовища, інфекціями і стресами, нормалізують обмін речовин і допомагають майбутній мамі виносити здорового малюка.

«Про що слід пам'ятати: яйця можуть викликати алергію. Непереносимість буває різною – тільки жовтків, тільки білків, того і іншого. Алергіки повинні обов'язково відстежувати "приховані" яйця в харчових продуктах», – радить дієтолог.

Яйця також можуть переносити сальмонел, тому їсти яйця найкраще тільки приготованими.

Уникайте рецептів з сирими яйцями, якщо не впевнені в їх походженні, смажте яєчню до затвердіння жовтка, варіть яйця не менше двох хвилин.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лучани не можуть визначитися, що облаштувати біля будинку - смітник чи парковку. ВІДЕО
Наступна новина Бандурист з Володимира підкорює Америку. ФОТО
Останні новини
Схожі новини