Чому облгази нараховують волинянам незаконні кубометри. ВІДЕО

Чому облгази нараховують волинянам незаконні кубометри. ВІДЕО
Платіжка за газ. Фото - i.obozrevatel.com

З листопада минулого руку волиняни вчергове обурюються платіжками за газ. До кількості спожитого палива їм почали додавати зайві кубометри.

Звідки вони з'явилися, дізнавалися журналісти 12 каналу.

У квитанції ківерчанки Валентини Мазурук уже кілька місяців поспіль дописують зайві кубометри палива, яких не показав лічильник. Тепер пенсіонерці треба заплатити за більше ніж 400 кубометрів газу, що за сьогоднішніми цінами становить майже 4000 гривень.

«От я напалила 250 кубів газу, а в квитанції прийшло 265. Де взялося ще 15 кубів. За грудень теж саме: напалили на 350 кубів, а квитанція прийшла на 378. У сусідки моєї теж саме», – обурюється жінка.

Читати також: Чому лучани отримали у січні «захмарні» платіжки за опалення. ВІДЕО

В облгазі пояснити ситуацію не було кому – хтось у відрядженні, хтось у відпустці.

Як з’ясувалося, зайві кубометри - це заборгованість за період з 1 грудня 2015 року до 30 вересня 2018. Раніше облгази вираховували за газ за власною формулою. У 2015 році Національна комісія з регулювання енергетики та комунальних послуг зобов’зала облгази користуватися державними розрахунками.

Більше – у сюжеті.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Прийди хоч у сні, - мама померлого від раку волинянка Роми Гальчика
Наступна новина Скільки коштують похорони в Україні
Останні новини
Схожі новини