Чому лучани отримали у січні «захмарні» платіжки за опалення. ВІДЕО

Чому лучани отримали у січні «захмарні» платіжки за опалення. ВІДЕО
Фото - bistrozaim.ua

Січневі рахунки за комунальні послуги, насамперед, опалення, не на жарт обурили мешканців Луцька.

Мовляв, таких високих платежів ще не було. У чому ж причина підвищення тарифів, як їх розраховують та чи очікувати лучанам полегшення ситуації, дізнавалися журналісти телеканалу Сфера-ТВ.Луцьк

Послуги з централізованого теплопостачання стали обходитися лучанам у кругленьку суму. Тепер вартість цієї компослуги у понад 3 тисячі гривень стає звичною, однак мешканців міста такі високі цифри у рахунках не влаштовують.

Лучанин Олександр стурбований долею своєї матері, мовляв, її пенсія у розмірі 1500 грн абсолютно не відповідає тим цифрам, які доводиться жінці оплачувати за опалення та воду. Хлопець додає, що всіляко допомагає мамі, однак це не поодинокий випадок.

Заступник директора з комерційних питань ДКП «Луцьктепло» Віктор Мельник зауважує, що всі негативні коментарі людей розуміє, але змінити бодай щось поза можливостями підприємства. Відповідно до змін у законодавстві, з 1 січня тарифи на тепло зросли по всій Україні.

Віктор Мельник додає, що відповідно до нормативних документів тарифи залежать і від температури зовнішнього повітря. Чинний тариф на послуги з централізованого опалення 42 грн 39 копійок розрахований на середньодобову температуру +1,47 градусів за Цельсієм.

Відповідно зі змінами температури корегують і тарифи. Відтак у холодні місяці лучанам доводиться платити значно більшу суму за теплопостачання.

Більше – у сюжеті

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Співак з Луцька Монатик влаштував особливим дітям справжню казку з динозаврами. ФОТО
Наступна новина «Аверс», що з вами не так? БЛОГ
Останні новини
Схожі новини