Чому шумить у вухах та коли варто звернутися до лікарні

Чому шумить у вухах та коли варто звернутися до лікарні

Неприємний симптом може з'явитися через запалення слухового нерва. 

На постійний шум у вухах скаржаться чоловіки, віком від 40 років, заявив лікар-невропатолог Володимир Мельник, інформує ТСН.

«До реальних шумів ми відносимо зміни в артеріях, на венах або скорочення м`язів. Також шуми можуть з`являтись через захворювання, які впливають на наше внутрішнє вухо», - каже лікар.

Якщо людина почула шум у вухах, найперше треба виміряти артеріальний тиск.

«Можливо, це симптом того, що зараз гіпертонічний криз. Також є ліки, які викликають шуми. Вухо здатне пристосовуватись до зовнішніх чинників. Наприклад, коли їдете у потязі, вночі можете почути, що відбувається через три купе. А коли їдете вранці, всі говорять, тоді не чути, що хоче тобі людина розповісти, яка навпроти. Коли повна тиша, внутрішнє вухо більше підлаштовується. Ці шуми пов`язані з більшою чутливістю людини», - розповідає невропатолог. 

Якщо шум супроводжується запамороченням та головним болем, то це може свідчити про запалення слухового нерва.

«Такі симптоми надзвичайні. Якщо шум однобічний, чітко в одному вусі, змінює свої характеристики від положень голови (посилюється і головний біль, і шум), тоді 100% потрібно іти до лікаря», - каже Володимир Мельник. 

Самостійно поборотись можна з шумом, який виникає у тихій кімнаті.

«Найперше треба виміряти тиск, якщо він підвищений, ми його понижуємо. Якщо людина гіпотонік та тиск турбує зранку, треба зробити зарядку для шийного відділу хребта. Це хвилеподібні рухи, ніби ми занурюємось в річку. Ще допоможуть вправи "руки в замок за спиною", також варто спробувати рукою через голову торкнутись мочки вуха з іншого боку. Це має бути по 10 разів. Покращує як артеріальний, так і венозний кровотік», - каже невропатолог. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У регіоні Прибужжя реконструюють 8 приміщень під амбулаторії
Наступна новина На Волині сільську амбулаторію поїдає грибок. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини