Чому українські мігранти в Польщі не хочуть повертатися?

Чому українські мігранти в Польщі не хочуть повертатися?

Шість з десяти українських мігрантів, які працюють в Польщі, хотіли б залишитися тут на довше.

Про це повідомляє BBC Україна.

Згідно з результатами опитування майже чотирьохсот українців, які живуть в Польщі принаймні кілька місяців, велика частина з них хотіла б залишитись тут жити назавжди.

Найбільше українці цінують рівень життя в Польщі, а також доступність різноманітних послуг.

Заступник голови дослідницької організації ARC Rynek i Opinia Адам Чарнецький, каже, що 74% опитаних українців позитивно оцінили ставлення поляків до них.

«Результати опитування показують, що повідомлення про вороже ставлення до українців в Польщі є перебільшеними», - каже пан Чарнецький.

Державна статистика вказує на те, що збільшується частка українців, що знаходять роботу в Польщі легально. Якщо в 2016 році нелегально працював кожен п'ятий українець, зараз так працює лише кожен восьмий.

Журналісти наголошують, що Польщі варто і далі працювати над покращенням умов для трудових мігрантів з України, адже країна відчуває брак робочої сили через міграцію поляків далі на Захід, та додає, що якщо Польща не скористається з цієї поради, українці також оминатимуть її та шукатимуть роботу західніше.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Стріляли у екс-керівника «Правого сектору» Одеси. ФОТО. ВІДЕО
Наступна новина Лучанка Беломоїна здобула третє місце у велогонці в Німеччині
Останні новини
Схожі новини