Чому в підвал головного корпусу ВНУ не пустили людей під час тривоги

Чому в підвал головного корпусу ВНУ не пустили людей під час тривоги

Ректор Волинського національного університету імені Лесі Українки Анатолій Цьось пояснив, чому 27 лютого людей не пустили в підвал головного корпусу під час повітряної тривоги.

"Там підвал побудований так, що з однієї сторони є невеликі вікна. Під час вибуху скло буде розлітатися і створювати додаткову загрозу. Але у випадку крайньої небезпеки, коли немає інших варіантів, населенння допускається в корпус. Прохання мати із собою документи", - написав він на своїй сторінці у Фейсбуці.

Раніше журналіст Вадим Панафідін поскаржився, що намагався сховатися у ВНУ, але його звідти прогнали.

Ректор натомість розповів, де в університеті надійніші сховища:

«В університеті обладнано декілька бомбосховищ. Найкраще в 4 гуртожитку, де є вбиральня, вода, організовано постійне чергування. Там можуть знайти прихисток студенти, викладачі, жителі навколишніх будівель. Також обладнане сховище в будівлі на факультеті історії, політології та національної безпеки. Там дуже міцні фундаменти, перекриття, тому жителі навколишніх будівель і працівники можуть деякий час там перебувати. Зараз працюємо в інших корпусах, де є змога облаштувати відносно безпечні місця».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україну приїдуть бійці французького іноземного легіону
Наступна новина «Хоронить вас будем мы». Надішліть листівки росіянам
Останні новини
Схожі новини