Чому Волинь і досі у «помаранчевій» зоні

Чому Волинь і досі у «помаранчевій» зоні
Фото ілюстративне

Станом на 28 квітня Волинська область залишається у «помаранчевій» зоні, адже тут не відповідає нормі рівень захворюваності на грип та гостру респіраторну вірусну інфекцію, який становить 141,4 % від епідпорогу при нормі менше ніж 100%.

Про це розповіла головна державна санітарна лікарка області Наталія Янко під час засідання регіональної комісії з питань ТЕБ та НС 28 квітня, повідомив у фейсбуці голова ОДА Юрій Погуляйко.

Як розповіла Янко, станом на 28 квітня на COVID-19 хворіє 7 771 волинянин. Найвищий рівень захворюваності – у Ковелі, Ковельському районі,  Луцьку, Нововолинську та Луцькому районі. 

Щодо ситуаціії у навчальних закладах, то хворіє 210 школярів і 212 працівників шкіл у 187 закладах освіти області. Перебуває на самоізоляції 13 тис. учнів та понад 1,5 тис. працівників навчальних закладів.

«З метою покращення епіднагляду за COVID-19 на Волині невдовзі буде наданий доступ до онлайн-інструменту для визначення рівня епідемічної небезпеки у розрізі територіальних громад», – зазначила Наталія Янко.

«Незважаючи на те, що загальне число випадків нових захворювань на COVID-19 зменшується, не можна втрачати обачності та дотримуватися усіх протиепідемічних заходів, особливо під час прийдешніх свят», – зауважила лікарка.

Нагадаємо, у «помаранчевій» зоні Волинь перебуває із 23 березня.
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку в парках і скверах знищуватимуть кліщів. Мер обіцяє особисто це проконтролювати
Наступна новина У Луцьку у великодню ніч курсуватимуть маршрутки і тролейбуси
Останні новини
Схожі новини