Cisco4Ukaine: українців безплатно навчають ІТ-технологій. Програма

Cisco4Ukaine: українців безплатно навчають ІТ-технологій. Програма

Університет інформаційних технологій та менеджменту у Жешуві (Польща) спільно з Cisco Networking Academy розробили безкоштовну навчальну програму для українців Start IT – Cisco4Ukraine. Всі заняття відбуваються в онлайн-форматі українською мовою.

Пілотне навчання організували з вересня 2022 року по січень 2023 року. Його метою було зібрати цінний досвід та адаптувати освітню пропозицію до потреб ринку та можливостей групи слухачів (біженців). Наразі для участі в програмі зареєструвалося 883 особи. У тренінгу взяли участь 734 особи (деякі з них проходили навчання на обох напрямках навчання).

Які напрямки навчання були реалізовані у рамках пілотного навчання

Учасники брали участь у 2 курсах за кожним з 2 напрямків навчання:

Напрямок навчання Cybersecurity:

- Introduction to Cyber Security

- Fundamentals of Cyber Security

Навчальні матеріали українською мовою, український викладач.

Напрямок навчання Programming:

- Introduction to Cybersecurity

- Fundamentals of Python programming (in English)

Перший курс українською, другий англійською, український викладач.

Актуальні пропозиції курсів

Які курси реалізуватимуться з лютого 2023 року

У лютому 2023 року буде збільшено кількість курсів, які будуть доступні для слухачів українською мовою. В рамках проєкту будуть доступні наступні безкоштовні курси:

Напрямок навчання Cybersecurity

  • Introduction to Cyber Security
  • EndPoint Security
  • Network Defense
  • Cyber Threat Management

Навчальні матеріали для вищезазначених курсів, за напрямком навчання Cybersecurity, будуть доступні українською мовою, заняття проводитиме український викладач (українською мовою).

Напрямок навчання Programming

  • Introduction to Cybersecurity
  • Introduction to IoT and Digital Transformation
  • Python Essentials 1
  • Python Essentials 2 (in English)

Навчальні матеріали для вищевказаних курсів, за напрямком навчання Programming, будуть доступні українською мовою (за винятком курсу Python Essentials 2, який буде доступний англійською мовою), заняття проводитиме український викладач (українською мовою).

Які курси будуть запропоновані на наступних етапах навчального проєкту

На наступних етапах навчального проєкту планується розширити перелік курсів, доступних українською мовою:

- Networking Basics

- Networking Devices and Initial Configuration

- Python Essentials 2

- Introduction to Data Science

Найближчим часом також планують запустити поглиблений курс. Поглиблені курси будуть доступні лише англійською мовою. Це будуть:

- Cyber Ops Associate

- DevNet Associate

Заняття на поглиблених курсах проводитимуться англійською мовою та будуть відкритими для змішаних груп (українсько-польських).

Рівень кваліфікації

Курси, які ми пропонуємо, можна розділити за рівнем кваліфікації на:

  • Початковий
  • Попередній досвід не вимагається. Цей рівень створений для представлення інформації простим і зрозумілим способом, припускаючи, що слухач лише знайомиться з представленою темою.
  • Середній

Курси цього рівня підходять як для людей, які тільки роблять перші кроки, проте краще засвоюються слухачами, які отримали базові та загальні знання ІТ. Вони можуть містити теми, які вимагають глибокого розуміння або аналізу.

Поглиблений

Курси для людей, які пройшли навчання базового та середнього рівня або вже мають досвід роботи в ІТ (кібербезпека або програмування) і хочуть поглибити свої знання у цій галузі.

Теми:

  • Кібербезпека
  • Програмування
  • Питання та відповіді
     

Яка тривалість курсу

Окремі курси тривають від 6 до 40 годин. Час навчання залежить від кількості курсів та рівня, на якому слухач планує завершити навчання (початковий, середній, поглиблений). Час навчання може тривати від 6 до 160 годин. Слухач може завершити навчання на будь-якому рівні (немає обов'язку проходити всі курси).

Яка форма проведення курсу

Курси проводяться через платформу електронного навчання. Платформа використовує інтерактивні вправи, додаткові зовнішні інструменти, симулятор та теоретичний контент. Платформа Cisco Webex використовується для синхронних (під керівництвом інструктора) занять. Курси проводяться частково онлайн самостійно, а частково з кваліфікованим інструктором (онлайн-зустрічі на платформі Cisco Webex).

Чи проводяться іспити

Так, на курсах є тести для перевірки отриманих знань. Залежно від рівня курсу, це можуть бути прості тестові завдання або стандартизований іспит.

На кого націлені курси

Курси націлені на біженців з України. Заняття проводяться українською мовою (крім поглиблених курсів). Базові курси розраховані на слухачів незалежно від їхніх знань та освіти. Проміжні курси вимагають базових знань в галузі ІТ. Курси орієнтовані на людей, які хочуть розпочати свою кар'єру в ІТ-секторі, змінити спеціалізацію або поглибити свої поточні знання інформацією, затребуваною на ринку працевлаштування.

Які критерії відбору

Початковий курс:
- знання української мови

- доступ до стаціонарного або портативного комп'ютера з доступом до Інтернету

Середній курс:
- знання української мови

- доступ до стаціонарного або портативного комп'ютера з доступом до Інтернету

- закінчення початкових курсів або практичні знання в цій галузі, набуті на попередній роботі

Поглиблений курс:
- знання англійської мови

- доступ до стаціонарного або портативного комп'ютера з доступом до Інтернету

- закінчення початкового та середнього курсів або практичні знання в цій галузі, набуті на попередній роботі

Яка зацікавленість у курсах в рамках пілотного проєкту

Інтерес дуже високий. 883 особи зареєструвалися для участі в пілотному проєкті, з яких 734 розпочали навчання. Пілотний проєкт пропонував початкову підготовку. Тим, хто його закінчить, буде запропоновано подальше навчання на середньому рівні, а потім на поглибленому рівні.

Скільки людей може взяти участь у програмі

10 000 осіб.

Що отримує слухач після завершення курсу

Сертифікат про проходження навчання та цифровий бейдж, який можна прикріпити до вашого навчального профілю Cisco. Відзнаки підтверджують завершення курсу і призначені для заохочення участі в навчальній спільноті Cisco (значки прикріплюються до облікового запису, наприклад, на дискусійних форумах).

Чи потрібно учням приносити на курси "щось своє"

Достатньо ноутбука або комп'ютера з доступом до Інтернету. Якщо курс вимагає встановлення додаткових програм, вони будуть надані безкоштовно.

Теми курсів та їх актуальність для ринку працевлаштування

Курси, що пропонуються в рамках проєкту, відповідають останнім освітнім тенденціям, які просуває компанія Cisco, а це означає, що наявний контент вказує на позиції, які наразі є найбільш затребуваними на ринку працевлаштування.

Курси найчастіше є частиною більшого освітнього маршруту і забезпечують підготовку до галузевих сертифікатів.

Для більшої чіткості частина матеріалу згрупована в "стежки" або навчальні набори, які дають потенційним слухачам просте і зрозуміле уявлення про потенційний кар'єрний розвиток і теми, що їх цікавлять.

Напрямки навчання:

  • Кібербезпека

Кібератаки зростають з кожним цифровим підключенням по всьому світу. Курси дадуть вам знання та навички про те, як захистити компанії, офіси чи організації від вторгнення хакерів та розпочати кар'єру в галузі кібербезпеки.

  • Python (мова програмування)

Курс надає навички програмування з нуля до готовності до сертифікації та дозволяє претендувати на широкий спектр посад.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Погуляйко повідомив про ситуацію на українсько-білоруському кордоні
Наступна новина Працював в ресторанному бізнесі, а нині «куштує війну на смак». Історія Дмитра з волинської бригади
Останні новини
Схожі новини