«Давайте відділяти мухи від котлет», – Володимир Бондар про «лісові» питання

«Давайте відділяти мухи від котлет», – Володимир Бондар про «лісові» питання

Заступник голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимир Бондар розповів про дискусії між екологами та лісівниками. 

Про це йшлося 15 вересня під час відкриття адміністративної будівлі ДП СЛАП «Ратнеагроліс» та кафе «Калина» у Ратному. 

«Мені прикро, що питання лісу обговорюють люди, які не зовсім компетентні в цій сфері. Під тиском ЗМІ, так званих громадських активістів складається враження, що в нас відбувається масова вирубка лісів, все це відбувається незаконно і вивозиться за кордон. Насправді це все зовсім не так», – каже Володимир Бондар. 

Він зазначив, що продукцією лісопереробки користується все суспільство. Це і дерев‘яні меблі, і паркет, і дитячі майданчики, і папір. 

«Суспільство потребує такої роботи, і галузь створена саме для цього», – каже чиновник. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коровай та шашлики: у Ратному відсвяткували День лісівника. ФОТО

За його словами, заготівля лісу проводиться лише у тих місцях, які чітко визначені правилами і законами. Він зауважив, що наразі вони експортують лише ту сировину, яка в Україні не переробляється і жодного іншого випадку не було зафіксовано. 

«Хто є ближчим до лісової галузі, той розуміє, що зробити це неможливо, тому що специфіка заготівлі та експорту досить складна. Там є багато моментів, які, як правило, не враховують. Але суспільство звикло жити простими схемами: «Що ми залишимо нащадкам, наші ліси знищуються», – каже Бондар. 

Проте він наголосив, що кожна ділянка, яку вирубують, обов‘язково заліснюється наступного року. 

Як зауважив Володимир Бондар, на Волині більше засаджується лісу, аніж вирубується. 

«Громадськість не знайома з цією статистикою, вона бачить лише деякі факти, які в більшості випадків є перекручені, і на основі цього робить свої висновки. Безперечно у нас є проблеми, але ми з ними боремося і потребуємо уваги й допомоги суспільства. Але давайте відділяти мухи від котлет, бо в цій ситуації мені хотілося б, аби всіх лісівників під одну рамку не підписували», – підкреслив Бондар.

Фото: Маргарита МАЛЕЦЬКА (для Першого)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нагородили найкращих лісівників Волині. ФОТО


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волиняни здобули перемогу на чемпіонаті України з легкої атлетики. ФОТО
Наступна новина У ФАПі на Волині обвалилася стеля. ФОТО
Останні новини
Схожі новини