Коровай та шашлики: у Ратному відсвяткували День лісівника. ФОТО

Коровай та шашлики: у Ратному відсвяткували День лісівника. ФОТО

У переддень Дня лісівника «Перший» відвідав смт Ратне, де відбулися урочистості з нагоди свята.

15 вересня на відкриття адміністративної будівлі ДП СЛАП «Ратнеагроліс» та кафе «Калина» завітали заступник голови Державного агентства лісових ресурсів Володимир Бондар, начальник ВОУЛМГ Олександр Кватирко, голова Ратнівської райдержадміністрації Андрій Харлампович, голова райради Михайло Макарук, голова селищної ради Володимир Кулик.

Зайшовши на територію нової адмінбудівлі, учні Заболотівської школи лісівників вручили високопосадовцям хліб. Опісля відбулося урочисте відкриття контори.

 

«Мені, як людині, яка має відповідальність за очолювання лісової галузі, приємно говорити й звітувати про те, що у кожному з напрямків ми просуваємося вперед. Звісно, не найкращий рік видався для нас, ми маємо багато звинувачень і розуміємо, що комусь сьогодні потрібні до приватизації наші українські ліси. Але наші лісівники відзначаються своєю професійністю та високим рівнем культури. Дякую вам за ту працю, яку ми робимо для блага наших лісів та нашої держави, тому що всі лісівники, без винятку, є державниками.

Дякую керівництву цього лісгоспу і всім працівникам за ту титанічну роботу під час приведення цього приміщення в порядок», – виступив Володимир Бондар.

За його словами, це лише початок, адже далі вони планують працювати над тим, аби у ДП СЛАП «Ратнеагроліс» була переробка та хороше оснащення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Від радянських до європейських»: Володимир Бондар розповів про нові методи заготівлі деревини

Після вітань відбулось урочисте перерізання стрічки та «оглядини» приміщення контори. Далі за планом – відкриття кафе «Калина» та міні-екскурсія новим закладом харчування.

«Гордий, що сьогодні ми маємо можливість показати нашу працю та надбання. Дякую Володимиру Бондару та Олександру Кватирку за вміло поставлене завдання та за те, що вони надихнули нас на гарну справу, і ми постаралися її зробити якнайкраще», - сказав директор ДП «Ратнівське лісомисливське господарство» Микола Мельник.

Наступною «зупинкою» став Центральний парк селища, де лісівників району та гостей свята вже чекали виставки виробів з дерева, опудала диких звірів, вироби з воску, насіння деревних порід, фотозони та смаколики. Тут лісівників чекали не лише урочисті вітання та нагородження грамотами, а й концерт, куліш, шашлики та багато іншого.

«Не випадково працівники лісництва встановили борд із написом «Хліб – сила, а ліс – здоров‘я». Я завжди казав, що ліс треба берегти, адже чим більше вкладаєш в нього душі, тим більше набираєшся здоров‘я. Тому в першу чергу це свято тих, хто вирощує, охороняє, примножує й береже ту красу, яка сьогодні в нас є. Наразі помінялось життя, умови праці, але залишилося одне – ті прекрасні люди, які працюють на благо лісу. Горджусь тим, що ті лісничі, з якими я працював, працюють і досі. Вважаю, що лісничі – це золотий фонд колективу», – сказав заслужений лісівник України Юрій Харитоненко.

Текст: Іванна СОЛОМАНЧУК (Перший)
Фото: Маргарита МАЛЕЦЬКА (для Першого)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нагородили найкращих лісівників Волині. ФОТО


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині помер відомий громадський діяч
Наступна новина У Луцьку безкоштовно роздаватимуть листівки для татусів
Останні новини
Схожі новини