Де «McDonald’s»?

Де «McDonald’s»?

Чому Волинь не викликає жодного інтересу у власників всесвітньої мережі ресторанів фаст-фуд «МакДональдз»?

Сусідам-рівнянам поталанило більше. Ще 12 липня 2012 р. у торговельно-розважальному комплексі «Злата Плаза» в центрі міста відбулося урочисте відкриття першого закладу  «McDonald’s», – пише Волинська газета

На той час уже в 72-ому закладі площею приблизно 470 кв. м. передбачили 154 посадочні місця в основній залі та 56 – на терасі, що дозволило обслуговувати понад 3000 гостей щодня. 

«Також для більшої зручності відвідувачів було обладнано спеціальне вікно експрес-обслуговування, яке дозволяє придбати страви, не заходячи в середину. Заклад працюватиме з 6:00 до 24:00, вікно експрес обслуговування – цілодобово», – повідомили про радісну подію в прес-службі компанії, яка працює в Україні з 1996 р.

Загалом у будівництво «МакДональдз» у м. Рівне компанія інвестувала майже 12 млн грн. Враховуючи нинішній індекс інфляції, це доволі потужна сума. Відкриття закладу створило 60 робочих місць, а підтримати команду закладу в Рівному приїхали співробітники з інших міст, зокрема з Києва, Львова, Дніпра. За 5 років цей ресторан став одним із кращих в українській мережі «McDonald’s»

Відтак, періодично його відвідують не лише мешканці сусідньої Рівненщини, але й волиняни. Щоправда, вони не такі активні клієнти «McDonald’s», як це могло б бути, адже жодного ресторану фаст-фуд ні в м. луцьку, ні в інших містах області немає.

Ця обставина, враховуючи досвід м. Рівного, дещо дивує. А якщо взяти до уваги, що «McDonald’s» уже кілька років працює і в невеличкому м. Холм Люблінського воєводства РП, то й узагалі збиває з пантелику.

Подейкували, що «МакДональдз» почне працювати в реконструйованому ТРК «Промінь», що в обласному центрі. Але комплекс відкрили без «McDonald’s»…

«Волинська газета» вже зверталася до керівників українського офісу «McDonald’s» із запитом, чому ж на Волині немає жодного ресторану цієї фірми.

Наразі скеровано ще один. Бо якщо всесвітня мережа не бачить перспективи розширення своєї сфери надання послуг, то це одне. А якщо їй хтось тут заважає, то це – зовсім інше.

Нагадаємо, влада Луцька вирішила, що місту не потрібен ресторан McDonalds, тому земельна ділянка, в якій була зацікавлена всесвітня мережа, буде знята з аукціону. 

Опісля депутат Луцької міської ради Сергій Була зауважив, що у Луцьку є кілька земельних ділянок, які могли б зацікавити мережу ресторанів McDonalds, тож загострювати увагу на «Сквері авіаторів» не варто. 

Згодом до обговорення активно долучилися й інші лучани. Так, Сергій Шараєвський запропонував  зробити McDonalds у літаку, який, до речі, є у місті. 

А між тим у рівненському «МакДональдзі» у ці січневі вихідні дні – багатолюдно та весело. Приходять посмакувати екзотичними стравами як цілими родинами, так і для того, щоб купити та забрати набір смаколиків із собою.

І ось редакція отримала коментар від директора з розвитку та виробництва компанії «МакДональдз» в Україні, Віталія Стефурака:

«Дякуємо Вам за зацікавленість у діяльності компанії «МакДональдз». Компанія «МакДональдз» має намір продовжувати розвивати мережу в Україні. Ми прагнемо бути присутніми у кожному місті, де є наші потенційні відвідувачів, зокрема, і у місті Луцьку.  Наразі ми шукаємо партнера, який зможе нам запропонувати відповідну земельну ділянку для будівництва закладу «МакДональдз». 

Таким чином, ситуація стає зрозумілою. Волинський бізнес та місцева влада повинні проявити ініціативу, і «МакДональдз» теж до нас прийде!

Світлана КОМА.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Частина депутатів намагається зірвати сесію міськради. ВІДЕО
Наступна новина У міськраді відбулася бійка. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини