День Луцька: у центрі під час громадської акції сформували фігуру серця

День Луцька: у центрі під час громадської акції сформували фігуру серця

В обласному центрі Волині до Дня міста 4 вересня відбулася щорічна громадська акція "Українська вишиванка".

На Театральному майдані міста учасники, вбрані у вишиванки, сформували червоне серце та слово "Луцьк", – пише Суспільне.Волинь.

За традицією учасники у вишиваному одязі щороку вибудовують на Театральному майдані різноманітні фігури.

Читайте також: Святкування Дня міста у Луцьку. Дивись, хто прийшов

До заходу долучилися як дорослі, так і діти. Лучанка Лідія Дружинович, яка завітала на акцію, розповіла Суспільному: приходить сюди щороку разом із донькою.

"Брали участь в акції про мир, я люблю Луцьк і вишиті обереги єднання. Українська вишиванка – це не просто одяг, який всім пасує, а наша національна пам’ять і традиції", – зазначила жінка.

Акцію "Українська вишиванка" у Луцьку започаткували у 2008 році, – розповіла організаторка, начальниця відділу департаменту молоді та спорту Луцькради Заріна Дацик.

Із її слів, у попередні роки вибудовували різні фігури: 930-річчя мста, віночок, контур України, замок, ключ. Цього року до Дня міста, каже Заріна Дацик, вирішили створити слово "Луцьк" та серце поруч, як демонстрацію любові до міста.Зі слів начальниці відділу департаменту молоді та спорту Луцькради Заріни Дацик, долучилося до акції орієнтовно 700 людей.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині з військової частини зник солдат
Наступна новина Волиняни продавали наркотики та психотропи через соцмережі
Останні новини
Схожі новини