День Незалежності: в Одесі створили живий ланцюг, у Львові – прапор із кульок

День Незалежності: в Одесі створили живий ланцюг, у Львові – прапор із кульок

В Одесі у традиційній масовій акції "Вишиванковий ланцюг", яку щороку проводять на Потьомкінських сходах з нагоди Дня Незалежності, цього року взяли участь 1900 людей.

Про це повідомила Укрінформу співорганізатор одеського «Вишиванкового фестивалю» Наталя Мажарова.

«Живий ланцюг», присвячений Дню Незалежності, простягнувся, як і в попередні роки, від пам'ятника Дюку по Потьомкінських сходах, через морвокзал до яхт-клубу. Причому символічну участь в акції взяли цього року 24 воїни-захисники України, які зараз одужують від поранень у військовому госпіталі», - зазначила Мажарова.

Разом з тим, у Львові на честь Дня незалежності під час мистецької акції  «Творимо живий прапор України» понад півтори тисячі дітей сформували «живий» синьо-жовтий стяг із повітряних кульок у географічних контурах України.

До урочистостей долучились півтисячі хористів, які виконали композицію, що прозвучала 27 років тому — на початку української державності, коли до Верховної Ради внесли національний прапор.

Після того відбулось наймасовіше виконання танцю «Галицький вітальний», участь у якому взяли більше сотні танцювальних пар.

«Ключовим заходом на День незалежності буде відеомапінг на Ратуші о 22.00, в якому буде відтворена історія державотворення та роль людей у творенні нашої незалежності»,— зазначила директор департаменту розвитку Львівської міськради Наталія Бунда.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Гройсман залишив свій відгук про Луцьк
Наступна новина Історія дня на Першому: кого вітати 25 серпня
Останні новини
Схожі новини