День пам'яті та примирення у Луцьку. ВІДЕО

День пам'яті та примирення у Луцьку. ВІДЕО

Молитвою, сльозами і хвилиною мовчання у Луцьку вшанували героїв Другої Світової війни.

Через нацистську ідеологію в буремні роки війни загинув не один українець, чийсь син, брат чи майбутній чоловік, ідеться у сюжеті Сфери-TV.

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл переконаний: коли в основу ідеології закладені мільйони жертв, вона не може бути виправдана.

«Людей не вважали за людей, відправляли просто на смерть. І пам’ять про ці жертви, які загинули від рук однієї ідеології і від рук іншої ідеології, надихає нас молитовно скорбити і робити висновки», – зазначив Михаїл.

Саме 8 травня в Україні відзначають капітуляцію нацистської Німеччини. Тоді, в далекому 1945 році, про закінчення війни людей оповістив гучний сигнал.

Нагадаємо, опісля у Волинському обласному академічному музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка для лучан організували тематичний вечір-реквієм «Скорботний дифірамб героям, щоб примирилися живі», на якому вшанували померлих у війні 1939-1945 років.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку чоловік викрав із лікарні дитину. ВІДЕО
Наступна новина СБУ обшукала квартиру луцького комуніста Кононовича. ФОТО
Останні новини
Схожі новини