Луцьке повітря за рік стало чистішим - науковці

Луцьке повітря за рік стало чистішим - науковці
Фото ілюстративне

Центральна геофізична обсерваторія ім. Бориса Срезневського оприлюднила дані про стан повітря в українських містах – повідомляє ресурс ГолосUA.

Одеса, Маріуполь та Кам'янське серед міст-лідерів за забрудненням повітря. Також до першої десятки потрапили Дніпро, Кривий Ріг, Київ, Миколаїв, Херсон, Черкаси і Запоріжжя. Всього у списку 39 міст.

Найчистіше повітря серед досліджених міст - у Горішніх Плавнях.

Ще у десяти містах України рівень забруднення характеризувався, як високий - це Кам'янське, Одеса, Дніпро, Кривий Ріг, Київ, Миколаїв, Херсон, Черкаси, Запоріжжя, Кременчук.

У порівнянні з попереднім роком в 16 містах спостерігалось поліпшення стану атмосферного повітря, найпомітніше - в Дніпрі, Миколаєві, Луцьку, Лисичанську. У 8-ми містах країни рівень забруднення підвищився, найбільше - в Кременчуці та Черкасах. У 15-ти містах країни рівень забруднення суттєво не змінився.

Дуже високий і високий рівень забруднення повітря був обумовлений в основному значними середніми концентраціями формальдегіду, діоксиду азоту, фенолу, фтористого водню, оксиду вуглецю.

"Загальний рівень забруднення атмосферного повітря в містах України (за КІЗА) в першому півріччі 2020 оцінювався як підвищений. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року він дещо знизився, перетинаючи кордон з "високого" до "підвищеного" (з 7,1 до 6,9), за рахунок зниження вмісту фтористого водню ", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Річиці на Ратнівщині розлилася Прип'ять
Наступна новина Вдома... не краще. Скільки українців планують закордонні заробітки цьогоріч
Останні новини
Схожі новини