Депутат клопочеться про виділення коштів для станції переливання крові

Депутат клопочеться про виділення коштів  для станції переливання крові

До   депутата  обласної ради Костянтина Зінкевича звернувся колектив Володимир-Волинської станції переливання крові (СПК) із проханням посприяти у придбанні комплексу для імуноферментного аналізу (ІФА) донорської крові.

Комплекс ІФА-діагностики дасть можливість виявляти у донорській крові інфекції та віруси, в тому числі ВІЛ, збудники гепатиту В, С на  найранніших стадіях захворювання.

 Депутат просить у своєму запиті, щоб    при внесенні змін до обласного бюджету 2018-го року за умови перевиконання   виділити 800 000 грн. для придбання Комплексу ІФА-діагностики для Володимир- Волинської станції переливання крові.
"Це підвищить якість організації заготівлі і виробництва компонентів крові до європейських стандартів і забезпечить масовість проведення таких аналізів, які необхідні при заготівлі донорської крові і виробництва препаратів крові Володимир-Волинською СПК, потужність якої зараз є 12000 кг/рік.
Володимир-Волинська СПК забезпечує потреби в препаратах крові Волинську область і частково сусідні регіони. Медики відзначають ріст гематогенних інфекцій на Волині. І у кожного з нас може виникнути потреба у таких препаратах", - пише в запиті Костянтин Зінкевич.

Результати голосування за запит

Всі запити Костянтина Зінкевича

Всі депутатські запити та запитання з реагуваннями на них
 

Читати далі


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині у пенсіонерки на Великдень злодії винести 140 тисяч гривень
Наступна новина Чи можуть безхатьки розраховувати на прихисток у Луцьку? ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини