«Поки депутати нагнуті, не буде порядку». У Волиньраді обурилися роботою податківців

«Поки депутати нагнуті, не буде порядку». У Волиньраді обурилися роботою податківців

Депутати Волинської обласної ради обурилися позицією головного податківця Волині, який спершу проігнорував запрошення на сесію, а тоді – не пустив у своє відомство.

Про це йшлося у четвер, 3 листопада, під час позачергової сесії Волинської обласної ради.

Нагадаємо, через скарги підприємців на тиск податкової при обласній раді створили робочу групу. 3 листопада пояснення керівника податкової служби планували заслухати на сесії, проте він не прийшов, а також відмовився це робити на своєму робочому місці, коли туди прийшли депутати.

«Ні мене, ні голову ОВА не пустили, порушивши усі закони, які стосуються органів місцевого самоврядування. Це кричущий момент. Сергій Лисеюк – людина молода, перспективна й амбітна, але стала на хибний шлях. Не можна собі таке дозволяти. Ми представники області, до нас звертаються люди», – сказав голова обласної ради Григорій Недопад.

З його слів, після першого засідання робочої групи і відкриття телефону довіри вдалося знайти багатьох підприємців, які постраждали від тиску податкової. Також на сайті президента зареєстрували петицію, яку підписали вже понад 11 тисяч людей.

«Поки депутати будуть нагнуті податківцями, не буде порядку в державі. За що воюють хлопці? Можливо, президенту та іншим центральним органам не доносять всього, але цей випадок обурливий», – наголосив очільник Волиньради.

Голова робочої групи, депутат обласної ради Володимир Бондар також обурився через цю ситуацію:

«Коли починали розгляд питання з податковою, ми ще не знали, який клубок доведеться розплутувати. За тиждень нам вдалося поговорити з великою кількістю підприємців, обурених роботою податкової. Сьогодні бізнес – це не лише забезпечення робочих місць, наповнення бюджетів, а й забезпечення Збройних сил України. Натомість ситуація з податковою починає ставати не просто складною, а й абсурдною. Ніколи голова податкової служби не дозволяв собі такого хамства, яке ми побачили сьогодні. Залишити все так – це означає втертися і вмитися, вибачте. Це державна структура, де має бути закон і повага. Вона має не лише “стригти”, а допомагати розвиватися бізнесу. Одна справа –  сплата податків, зовсім інша – розривання бізнесу на частини. При цьому тиск у першу чергу стосується виробників. Тих, хто забезпечує бюджети. Хіба ми це заслужили?»

Більшість депутатів підтримали звернення до президента та Кабінету Міністрів України щодо роботи волинських податківців. Також голові обласної ради доручили персонально зустрітися з керівництвом Державної податкової служби і розповісти про ситуацію.

Читайте також: На Волині викрили податківців на поборах з підприємців


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Комбат із Ковеля оперативно вивів з-під ворожого вогню людей та техніку
Наступна новина Як просувається справа Сметаніна, який «здав» росії луцький аеродром
Останні новини
Схожі новини