«Депутати чекають, що буде після виборів», - Шиба про неперейменовані луцькі вулиці

«Депутати чекають, що буде після виборів», - Шиба про неперейменовані луцькі вулиці

Колишній міський голова Луцька Богдан Шиба (2006-2010 роки) вважає, що низку вулиць у Луцьку досі не перейменували, тому що депутати чекають зміни державної політики після виборів.

Про це він розповів у коментарі «Першому».

Зауважимо, у середу, 27 лютого, у Луцьку перейменували 12 вулиць та два провулки. Натомість через «різні бачення», як пояснив секретар ради Григорій Пустовіт, зі списку виключили 5 вулиць, в тому числі найбільші Федорова (Олексія Федорова – генерал-майора НКВС) і Ярощука (Юхима Ярощука –секретаря Рожищенського обкому КП(б)У та члена Ревізійної комісії Комуністичної партії України).

«Досі є велика інерція руского міра і нема на те ради. За законом про декомунізацію, якщо місцева влада самостійно не приймає рішення про перейменування вулиць з радянськими назвами, то це слід зробити розпорядженням голови ОДА і нема чого гратись», - наголосив Богдан Шиба.

«Це якесь загравання в стилі: «скоро вибори президентські, потім – парламентські, а хто його знає, в який бік політика повернеться. Краще почекати, подивитись, яка ситуація буде». Але такі речі неможна розтягувати в часі. Все перейменувати можна було впродовж 2014-2015 року і не вертатись більше до цього питання. А в нас 5 років пройшло», - зауважив колишній міський голова.

Також з його слів, причиною є байдужість громади.

«Всі звикли, що навіть найсерйозніший закон можна не виконувати і нічого тобі за те не буде. Закон «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного режимів» є, але відповідальності за те, що людина ходитиме зі свастикою чи портретом Сталіна не передбачено», - додав Богдан Шиба.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Священику, який стріляв у людей в Жидичині, можуть заборонити служити
Наступна новина 6 способів, як волинянам подати показник лічильника газу. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини