Депутати Луцької міськради пояснили, чому кидалися пляшками

Депутати Луцької міськради пояснили, чому кидалися пляшками

Депутати Луцької міської ради, які протистояли передачі майже двох гектарів землі в безкоштовну оренду Сергію Булі та Костянтину Петрочуку, пояснили, що відбувалося вчора, 28 лютого, на сесійному засіданні.

Обранці луцької громади Павло Данильчук, Юлія Вусенко, Микола Федік, а разом з ними і експерт Центру розвитку урядування Юрія Моклиця зібрали прес-конференцію після «гарячих» баталій на сесії та блокування трибуни.

«Що відбулося? За кілька днів до сесії земельна комісія «протягує» скандальні два питання, в яких зацікавлені депутати Сергій Була та Костянтин Петрочук, про надання в безкоштовну оренду загалом майже двох гектара землі.

Це міська комунальна власність, це земля, яка може спокійно продаватися на аукціонах і мільйони коштів, які могли б надійти до бюджету. Все, що відбувається, це нижче плінтуса! Це не рівень міської ради! Ганьба!», –  зауважив лідер фракції «Народний контроль» Павло Данильчук.

«Ми спілкувалися з експертами з нерухомості, які кажуть, що ринкова ціна гектару землі в цій частині Луцька складає 500-700 тисячі доларів. У липні минулого ці теплиці були куплені. Загальна площа – 20 сотих, а беруть 2 гектари.

Під теплицями – будь ласка, але інша територія вільна, в натурі на ній немає нічого. Є питання і до самого аукціону, бо купувати з аукціону майже знищені споруди, можуть лише ті, хто має контрольовану більшість у міські раді.

Це не ринковий аукціон, не прийде інвестор з Києва чи з-за кордону і не придбає їх за великі гроші. Була каже, що він буде там садити розсаду…», – наголосив експерт Центру розвитку урядування Юрій Моклиця.

Хоча, за словами Моклиці, доволі дивно це виглядає, оскільки, по-перше, фірма носить назву «Житлобуд», а по-друге, в жовтні минулого року було змінене детальне планування цієї земельної ділянки.

Керівник фракції ВО «Свобода» у міській раді Микола Федік наголосив, що вперше в історії Луцькради депутати вдалися до блокування трибуни.

Учасниця вчорашніх заворушень у міській раді Юлія Вусенко вибачилася перед лучанами за те, що їм доводиться спостерігати за ганебними подіями в муніципалітеті. Також вона наголосила, що депутати, які не підтримували скандальні проекти рішень, були змушені кидатися пляшками та вмикати гучно музику.

Читати також: Бійка, музика і поліція. Як пройшла сесія Луцької міської ради. ВІДЕО

«Рішення приймалося із порушенням процедури, тому ми будемо його оскаржувати у суді. Ми не можемо дозволити «розбазарити» те, що маємо. Судовий позов буде і ми надіємось на перемогу», - наголосила Юлія Вусенко.

У свою чергу Юрій Моклиця додав, що є чимало питань до законності дій муніципальної варти під час засідання сесії.

«Будуть зроблені позови до правоохоронних органів, щоб перевірити законність їхньої діяльності… Моральну оцінку муніципалам, які фактично виконали злочинний наказ Сиротинської, буде давати суспільство», – наголосив Юрій Моклиця.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волиньрада оголошує конкурс на заміщення вакантних посад
Наступна новина У підвалі луцького будинку знайшли тіло безхатька
Останні новини
Схожі новини